< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: AZ MSZP cáfolja a Nézőpont felmérését: Szerintük Karácsony vezet 8 százalékkal

| Mobile | RSS

AZ MSZP cáfolja a Nézőpont felmérését: Szerintük Karácsony vezet 8 százalékkal

Karácsony Gergely is összegyűjtötte a főpolgármester-jelöltséghez szükséges aláírások többszörösét, és Tarlós István után másodikként adta le az ajánlásokat. A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint Tarlós Istvánnak 8 százalékos előnye van Karácsony Gergellyel szemben. Az MSZP szerint viszont ez pont fordítva igaz.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltté válásához szükséges ajánlások több mint háromszorosát gyűjtötték össze kevesebb, mint egy hét alatt, így az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által is támogatott jelölt lett a második, aki leadta az ajánlásokat.

Ezt a versenyt Tarlós István nyerte, aki már hétfőn leadott több, mint 12 ezer ajánlást. A Fidesz-KDNP támogatásával újrázásra készülő jelenlegi főpolgármester szerdán hivatalosan is jelöltté vált.

Mások nem állnak ilyen jól

Puzsér Róbert stábja megkeresésünkre azt írta: “nem lep meg minket, hogy a parkolási maffia jelöltjei a különböző illegális adatbázisaik segítségével már összegyűjtötték az ajánlásokat. Mi a következő napokban is budapesti csomópontokon gyűjtjük az ajánlásokat”.

A Munkáspárt az aláírás gyűjtésből nem csinál versenyt, a leadási határidő 2019. szeptember 9. Ehhez igazítjuk a leadást – válaszolták Híradónk kérdésére.

Berki Krisztiánt is kerestük, de adásunkig nem kaptunk választ arra, hogy eddig hány aláírást gyűjtöttek össze.

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív felmérése szerint Tarlós Istvánra a szavazók 51, Karácsony Gergelyre 43, míg Puzsér Róbertre 6 százalékuk szavazna, ha most vasárnap lennének az önkormányzati választások.

A szocialisták vitatják a felmérés hitelességét.


„A Nézőpont Intézet „kihozott” egy ilyen eredményt, tehát valószínűleg vagy nem mért, vagy ha mért, akkor fordított a helyzet. Én nekem, hogyha tippelnem kéne, akkor ez az eredmény reális, csak fordítva, Karácsony Gergely 51 és Tarlós István 43, ezért fogunk dolgozni a jövőben.” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

A főpolgármester-jelöltté váláshoz 5 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni, erre még 10 napjuk van az aspiránsoknak. A főpolgármester személyéről október 13-án dönthetnek a budapestiek.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 692 megnézve, 1 alkalommal mai nap |