< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Időjárás Már Georgia államban is rendkívüli állapotot hirdettek a Dorian hurrikán miatt))En Géorgie déjà, l’état d’urgence a été proclamé en raison de l’ouragan Dorian

| Mobile | RSS

Időjárás Már Georgia államban is rendkívüli állapotot hirdettek a Dorian hurrikán miatt))En Géorgie déjà, l’état d’urgence a été proclamé en raison de l’ouragan Dorian

A Floridával szomszédos Georgia államban is rendkívüli állapotot hirdettek pénteken az Egyesült Államok felé közelgő Dorian hurrikán miatt.

nyomtatás
betűméret

Brian Kemp kormányzó az állam partvidék melletti megyéiben hirdetett rendkívüli állapotot.

A kormányzó leszögezte ugyan, hogy egyelőre nehéz pontosan megmondani a pusztítónak jósolt vihar útvonalát, de közölte: megkezdődtek az előkészületek a hurrikán elleni védelemre. Ennek részeként már csütörtökön létrehoztak egy “hadműveleti központot” a vészhelyzet esetére. Megkezdték a segélyhelyek és menekültközpontok felállítását is.

Atlantában pénteken megnyitották az első segélyhelyet, ahol egyelőre a Floridából menekülőket várják.

Floridában Ron DeSantis kormányzó pénteken tartott sajtókonferenciáján ismételten elővigyázatosságra intette az állam lakóit. Közölte, hogy eddig legalább kilenc egyetem és főiskola zárta be kapuit és kezdte meg a bentlakó diákok evakuálását.

Bejelentette azt is, hogy levélben fordult Donald Trump elnökhöz, és kérte, hogy ő is hirdessen rendkívüli állapotot, amely lehetővé teszi, hogy a déli állam külön szövetségi segélyre tarthasson igényt. Az elnök teljesítette a kormányzó kérését.

A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy az elnök felkérte a belbiztonsági minisztériumot és a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatalt (FEMA) a szövetségi segélyek és tevékenységek összehangolására.

Donald Trump Palm Beachben lévő Mar-a-Lago épületkomplexumát – amelyet az amerikai sajtóban téli Fehér Házként is emlegetnek – pénteken szintén lezárták, és megkezdték az előkészületeket a hurrikán elleni védekezésre.

A legfrissebb előrejelzések szerint a Dorian hurrikán nemcsak Florida keleti partvidékén pusztít majd, hanem várhatóan egész Floridát sújtja, és több napig dúl majd az állam területén. A miami Országos Hurrikán Központ pénteken azt jelezte, hogy Dorian akár olyan pusztító is lehet, mint az 1992-es Andrew hurrikán, amely ötös erősségű viharként, óránkénti 280 kilométeres széllökésekkel ért partot.

fecsego.eu/ma.hu

En Géorgie déjà, l’état d’urgence a été proclamé en raison de l’ouragan Dorian
31 août 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Un état d’urgence a également été annoncé vendredi dans l’état de Géorgie, voisin de la Floride, alors que l’ouragan Dorian s’approche des États-Unis.
imprimer
taille de la police

Le gouverneur Brian Kemp a déclaré l’état d’urgence dans les comtés offshore de l’État.

Bien que le gouverneur ait déclaré qu’il était difficile de déterminer le trajet exact de la tempête qui serait destiné au destroyer, il a indiqué que les préparatifs en vue de la protection contre les ouragans avaient commencé. Dans ce cadre, un centre d’urgence a été mis en place jeudi. Des centres d’urgence et des centres de réfugiés ont également commencé à être mis en place.

Le premier refuge d’urgence a ouvert ses portes à Atlanta vendredi, dans l’attente des réfugiés de Floride.

En Floride, le gouverneur Ron DeSantis a mis en garde à plusieurs reprises les habitants de cet État lors d’une conférence de presse vendredi. Il a déclaré qu’au moins neuf universités et collèges avaient fermé leurs portes et commencé à évacuer les étudiants résidents.

Il a également annoncé avoir adressé une lettre au président Donald Trump lui demandant de déclarer l’état d’urgence qui permettrait à l’État du Sud de demander une aide fédérale spéciale. Le président a accédé à la demande du gouverneur.

La Maison Blanche a annoncé dans un communiqué que le président avait demandé au département de la Sécurité intérieure et au Bureau fédéral d’intervention d’urgence (FEMA) de coordonner l’aide et les activités du gouvernement fédéral.

Le complexe immobilier de Donald Trump, Mar-a-Lago, à Palm Beach, également connu sous le nom de Winter White House dans la presse américaine, a également été fermé vendredi et les préparatifs en vue d’une défense anti-ouragan ont commencé.

Selon les dernières prévisions, l’ouragan Dorian ne va pas seulement dévaster la côte est de la Floride, mais devrait toucher la Floride dans son ensemble et continuera à dévaster l’État pendant plusieurs jours. Le National Hurricane Center à Miami vendredi a indiqué que Dorian pourrait être aussi dévastateur que l’ouragan Andrew de 1992, qui a atterri comme une tempête avec cinq rafales de vent de 280 heures.

fecsego.eu/ma.hu

Articles connexes:

Leave a Reply 736 megnézve, 1 alkalommal mai nap |