< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Sokan kételkednek az új olasz kormány sikerében))Beaucoup doutent du succès du nouveau gouvernement italien

| Mobile | RSS

Sokan kételkednek az új olasz kormány sikerében))Beaucoup doutent du succès du nouveau gouvernement italien

A korábbi koalíció egyik tagja, az elit-ellenes Öt Csillag Mozgalom most a balközép Demokrata Párttal fogott össze. Az új kabinet várhatóan javít majd a kapcsolatokon az Európai Unióval. Emellett enyhít a korábbi vezetés szigorú bevándorlás-politikáján.

Sokan kételkednek az új olasz kormány sikerében

Beiktatta az új kormányt az olasz államfő. Az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt koalíciójával létrejött kormányt Giuseppe Conte vezeti.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy jobb Olaszországot építsünk, amely minden lakosának érdekeit szolgálja, bárhol éljen is, északtól délig” – jelentette ki az új kormányfő.

Sokan kételkednek a rivális politikai erők szövetségén alapuló új kormány sikerében.

„Szerintem eléggé improvizált ez az új kormány, nem gondolták végig teljesen. Amennyire én látom, nem lesz erős” – mondta egy római lakos.

„Fel nem tudom fogni, hogy hogyan tudtak megegyezni a hosszú éve tartó viták után. Stabilitásra van szükségünk, és meg kell tudnunk magyarázni a gyermekeinknek, hogy mi történik.” – mondta egy a milánói férfi.

Ez lesz Conte második kormánya, amelynek korábban az Öt Csillag mellett tagja volt a bevándorlásellenes jobboldali Liga is. Az együttműködést a Ligát vezető Matteo Salvini bontotta fel az előrehozott választások reményében. Pártja ugyanis az utóbbi időben rendkívül megerősödött, de most ellenzékbe kényszerült.

Salvini szerint valójában Párizs és Berlin hozta létre az új kormányt, amelynek sem méltósága, sem elképzelései nincsenek.

fecsego.eu(atv.hu

Beaucoup doutent du succès du nouveau gouvernement italien
6 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Un membre de l’ancienne coalition, le Mouvement des cinq étoiles anti-élite, s’est maintenant affronté avec le Parti démocrate de centre-gauche. Le nouveau cabinet devrait améliorer les relations avec l’Union européenne. En outre, cela facilite les politiques d’immigration strictes de l’ancienne direction.
Beaucoup doutent du succès du nouveau gouvernement italien

Le nouveau chef d’État a été introduit par le chef d’État italien. Le gouvernement formé par la coalition du Mouvement des cinq étoiles et du Parti démocrate est dirigé par Giuseppe Conte.

“Nous ferons de notre mieux pour construire une Italie meilleure, qui servira les intérêts de tous ses citoyens, où qu’ils vivent, du nord au sud”, a déclaré le nouveau chef du gouvernement.

Beaucoup ont des doutes sur le succès du nouveau gouvernement basé sur une alliance de forces politiques rivales.

«Je pense que ce nouveau gouvernement est plutôt improvisé, pas complètement réfléchi. Autant que je sache, ça ne sera pas fort », a déclaré un Romain.

«Je ne comprends pas comment ils pourraient parvenir à un accord après des années de débat. Nous avons besoin de stabilité et de pouvoir expliquer à nos enfants ce qui se passe », a déclaré un milanais.

Ce sera le deuxième gouvernement de Conté, qui était auparavant membre de la Ligue anti-immigration en plus des Cinq étoiles. Coopération Matteo Salvini, le chef de la Ligue, a rompu dans l’espoir d’élections anticipées. Son parti a récemment énormément grandi mais il est maintenant contraint de s’opposer.

En fait, selon Salvini, Paris et Berlin ont créé le nouveau gouvernement, qui n’a ni dignité ni imagination.

fecsego.eu (atv.hu

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |