< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: KRIK: Hat luxuslakosztályt koboztak el, melyeket Siniša Mali Bulgáriában vásárolt

| Mobile | RSS

KRIK: Hat luxuslakosztályt koboztak el, melyeket Siniša Mali Bulgáriában vásárolt

Szabad Magyar Szó

Független közéleti fórum

Szerző: Szabad Magyar Szó

Hat luxuslakást koboztak el, melyeket Siniša Mali jelenlegi szerb pénzügyminiszter Brit Virgin-szigeteki offshore cégek igazgatójaként vásárolt. Az offshore cégek tulajdonában van a Bulgáriában bejegyzett Erma 11, illetve az Erul 11 cég, melyektől azért kobozták el a vagyont, mert abbahagyták az adózást, és a bolgár banktól felvett kölcsön törlesztését, közölte a Bűnözés- és Korrupciókutató Hálózat, a KRIK.

Két lakást idén júliusban a Fekete tenger-menti Sozopol község adóhatósága zároltatott. Ebben a községben van a Sveti Nikola üdülőhely, amelynek területén találhatók az érintett apartmanok, derült ki a KRIK és a Bivol portál birtokába jutott dokumentumokból.

Négy másik lakosztályt a Bulgarian-American Credit Bank koboztatott el, ettől a pénzintézettől az Erma 11 és az Erul 11 cégek 2011 derekán vettek fel hitelt. A lakásokon kívül a bank huszonegy garázst is zároltatott. A lakásokat azért kobozták el, hogy azok árából rendezzék a cégek adósságait, két lakást már árverésre bocsátottak.

A Sveti Nikola üdülőhely Bulgáriában a Fekete tenger partján

A nyilvánosan hozzáférhető dokumentumokból az nem derült ki, hogy a cég mekkora adótartozást halmozott fel, és az sem, hogy mekkora összegben vett fel bankkölcsönt.

Az Erma 11 és az Erul 11 cégek idén márciusban függesztették fel tevékenységüket. A dokumentum szerint, amit az igazgató írt alá, a cégek már tavaly sem valósítottak meg bevételt.

A bulgáriában bejegyzett cégek a Brit Virgin-szigeteki Brigham Holding & Finance Inc. és Etham Invest & Finance Corp. offshore vállalatok tulajdonában van. A KRIK már korábban kiderítette, hogy abban az időben, amikor az említett lakásokat megvásárolták, az offshore vállalatok igazgatója Siniša Mali volt, aki akkor Aleksandar Vučić tanácsadójaként dolgozott.

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |