< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A futás ünnepe lesz a 34. Budapest Maraton

| Mobile | RSS

A futás ünnepe lesz a 34. Budapest Maraton

2019. szeptember 18. | hozzászólás | Sport

Félmilliárd futólépés Budapesten – ez a jelmondata a 34. Spar Budapest Maratonnak, amely a családok fesztiválja is lesz a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint.

Novák Katalin a verseny szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy családjával igyekszik minden évben részt venni Magyarország egyik legnagyobb sporteseményén, három éve pedig maga is teljesítette a 42 kilométeres távot.

Futók a 33. Budapest Maratonon a Valdemar és Nina Langlet rakparton 2018. október 7-én.  (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ez a verseny nemcsak a maratonistákról szól, mindenki számára teljesíthető távokat is kínál, így kiváló lehetőség, hogy együtt legyen a család – hangsúlyozta. Kiemelte a 4×2 kilométeres váltót, melyen ezúttal a családjával indul.

Ez háromgyerekes családoknak ideális” – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a futók Budapest szépségeit is megcsodálhatják, hiszen az útvonal a Duna két partján vezet végig, át az Alagúton és a Margitszigeten.

Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda ügyvezetője szerint a futás ünnepe lesz a 34. Budapest Maraton, melyen az elmúlt két évben 30 ezer fölötti volt a létszám – a csúcsot a tavalyi esemény tartja 33 495 résztvevővel –, s ezúttal is legalább ennyi indulót várnak. A két nap során 12 táv szerepel a programban. Kocsis jelezte, a hagyományos októberi időponton ezúttal az önkormányzati választások miatt változtattak.

Szeptember 28-án 9 órától először a 10 kilométeres futás rajtol, ezen a napon főleg a családokat várják, ekkor rendezik meg többek között a minimaratont, a sulifutamokat, a családi futást és az esélyegyenlőségi futamot. Másnap, vasárnap szintén 9 órakor indulnak a maratonisták és egy 30 kilométeres táv is található a programban. A rajt és a cél a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti szakaszon lesz.

A 34. Budapest Maratonra 90 országból közel 5000 futót várnak a szervezők.

forrás:híradó

Leave a Reply 485 megnézve, 2 alkalommal mai nap |