< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Rendőrség-közbiztonság Kilenc település közös térfigyelő központját adták át Dabason

| Mobile | RSS

Rendőrség-közbiztonság Kilenc település közös térfigyelő központját adták át Dabason

2019. szeptember 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár, Közélet
Rendőrség-közbiztonság
Kilenc település közös térfigyelő központját adták át Dabason

    Dabas, 2019. szeptember 26., csütörtök (MTI) – Kilenc település közös térfigyelő operátorközpontját adták át csütörtökön a Pest megyei Dabason.
    Pánczél Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a több mint 170 kamerával összehangolt operátorközpontot Alsónémedi, Dabas, Gyál, Inárcs, Bugyi, Kakucs, Ócsa, Újhartyán és Hernád összefogásával hozták létre a dabasi rendőrkapitányság épületében.
    Hozzátette, hogy az összehangolt kamerákból 40 már rendszámfelismerő rendszerrel is rendelkezik. A dabasi központba bekötött kamerákkal a települések nemcsak a saját biztonságukat tudják fokozni, hanem a beérkező adatokat a szakemberek a bűncselekmények felderítésében is fel tudják használni – tette hozzá.
    Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára arról beszélt, hogy 2010-hez képest 49,7 százalékkal csökkent mostanra Magyarországon az ismertté vált bűncselekmények száma. Emellett azoknak a kisebb bűncselekményeknek a száma is csökkent, amelyek a polgárok mindennapi életét keserítették meg; ez a megelőzési munkáknak, a térfigyelő rendszerek kiépítésének és a polgárőrség működésének is köszönhető – mondta.
    “A közbiztonság mára már mint gazdasági érték is megjelent” – fogalmazott az államtitkár.
    Pogácsás Tibor beszélt arról is, hogy ritka a mostanihoz hasonló összefogás, és ennek minden bizonnyal lesz is eredménye a közbiztonság szempontjából.
    Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium támogatja a hasonló közös kezdeményezéseket, de fontosnak tartják, hogy azok egységesített technikai rendszerekben működjenek.

bda \ bám \ bzt \ kvs

MTI 2019. szeptember 26., csütörtök 14:54
Leave a Reply 150 megnézve, 2 alkalommal mai nap |