< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Botrány: 665 milliárd forinttal lopta meg a népet a Fidesz!//Scandale: le Fidesz vole 665 milliards de HUF!

| Mobile | RSS

Botrány: 665 milliárd forinttal lopta meg a népet a Fidesz!//Scandale: le Fidesz vole 665 milliards de HUF!

Szerző: O.L.K.T.

A Népszava számításai szerint 2011 és 2018 között összesen 665 milliárd forintot vett ki az autósok zsebéből a Fidesz-KDNP-kormány azzal, hogy nem csökkentette az üzemanyagok jövedékiadó-tartalmát az unió által engedélyezett legalsó szintre. Mivel Matolcsy György közreműködésével teljesen legyengítették a forintot, mára ez a mozgástér elillant.

Az Orbán-kormány „teljesítette” az MSZP egyik követelését, hogy az üzemanyagok után fizetendő jövedéki adó ne legyen magasabb az EU által elvárt minimumszintnél – fogalmazott az ügy kapcsán a Népszavának Tóth Bertalan.

A szocialisták pártelnöke megjegyezte: csak épp nem az adót csökkentette, hanem a forintot rontotta.

A Fidesz-KDNP ellenzékből még rendszeresen követelte az üzemanyagok adószintjének az unió által megengedett legalacsonyabb szintre csökkentését, sőt a szociálliberális kabinetektől számon kérték, hogy miért nem harcolnak az EU-előírás csökkentéséért. Ehhez képest 2010 után az Orbán-kabinetek lényegében csak emelték az üzemanyagok jövedéki adóját.

Az átlag 391 forinton álló benzinen jelenleg 120, a mintegy 417 forintért mért gázolajon pedig 110,35 forint a literenkénti jövedéki adó. Az áfa ezen plusz 32, illetve 30 forint.

Az Orbán-kabinetek az elmúlt kilenc év során mostanáig bármikor csökkenthették volna az üzemanyagok jövedéki adóját. Ezt több ellenzéki párt is követelte. Az MSZP 2013-ban és 2014-ben törvénymódosító javaslattal is élt, amit a kormánytöbbség lesöpört az asztalról.

Ennek eredményeképpen a Fidesz-KDNP a benzinnél 20-30, a gázolajnál pedig 40-60 milliárd forintot húzott ki évente az autósok zsebéből.

Szóval, az Orbán-kabinetek teljes éveiben a benzint használók 223, a dízelesek pedig 442 milliárd forinttal fizettek többet az államnak annál, mint amennyit az unió még megengedett volna.

Forrás.: nepszava.hu

Scandale: le Fidesz vole 665 milliards de HUF!
28 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter
Par: O.L.K.T.

Le gouvernement Fidesz-KDNP a retiré un total de 665 milliards de HUF des poches des automobilistes entre 2011 et 2018, sans ramener la teneur en taxe d’accise sur le carburant au niveau le plus bas autorisé par l’UE. Avec l’aide de György Matolcsy, le forint était complètement affaibli et cette marge a maintenant disparu.

Le gouvernement Orbán a “satisfait” à l’une des demandes du MSZP selon laquelle la taxe d’accise sur le carburant ne devrait pas dépasser le niveau minimum requis par l’UE, a déclaré Bertalan Tóth de la Népszava.

Le président du Parti socialiste a indiqué qu’il ne s’était pas contenté de réduire l’impôt, mais qu’il avait aggravé le forint.

Le Fidesz-KDNP a régulièrement demandé à s’opposer à l’abaissement des taxes sur les carburants au plus bas niveau autorisé par l’UE et a même été invité par les cabinets des libéraux sociaux à expliquer pourquoi ils ne luttaient pas pour réduire les normes de l’UE. Par rapport à cela, après 2010, les armoires Orbán ont essentiellement augmenté la taxe d’accise sur le carburant.

Le droit d’accise moyen sur l’essence à un prix moyen de 391 HUF est actuellement de 120, et sur le diesel d’environ 417 HUF, il est de 110,35 HUF par litre. La TVA est les 32 ou 30 forints supplémentaires.

Les armoires Orban auraient pu réduire les droits d’accise sur le carburant à tout moment au cours des neuf dernières années. Cela a été demandé par plusieurs partis d’opposition. En 2013 et 2014, le MSZP a également présenté une proposition législative qui a été balayée par une majorité du gouvernement.

En conséquence, le Fidesz-KDNP a retiré 20 à 30 forints pour l’essence et 40 à 60 milliards pour le diesel chaque année.

Ainsi, pendant les années complètes des armoires Orban, les utilisateurs d’essence et l’industrie du diesel ont versé à l’État 223 milliards de dollars de plus que ce que l’UE aurait permis.

Source: nepszava.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |