< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén áprilisban próbált meg mintegy 20 kg marihuanát Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a férfi közel 1000 euróval tartozott ismeretleneknek, akik elengedték a követelést annak fejében, hogy a vádlott kábítószert szállít Koszovóból Bécsbe. A megállapodásnak megfelelően a vádlott Szerbiából Koszovóba utazott, majd megbízóinak átadta a saját tulajdonát képező személygépkocsit a kábítószer elrejtése céljából. Az ismeretlenek a személgépkocsi alvázát átalakították, abban mintegy 140 liter térfogatú üreget hoztak létre, majd a gépkocsit az útiköltségre adott 450 euróval együtt visszaadták a vádlottnak.

A vádlott 2019. április 12. napján délben jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei közúti határátkelőhelyen. A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a gépkocsiban elrejtett 23 csomagban levő 20 kg marihuanát lefoglalták. A kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy kétszerese.

A Csongrád Megyei Főügyészség a szerb férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. szeptember 30.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 165 megnézve, 1 alkalommal mai nap |