< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Kínába csak meghívásos alapon mehetnek nyelvet tanulni a magyar diákok((Los estudiantes húngaros pueden ir a China solo por invitación

| Mobile | RSS

Kínába csak meghívásos alapon mehetnek nyelvet tanulni a magyar diákok((Los estudiantes húngaros pueden ir a China solo por invitación

-da-

-da-

A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra – mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos.Kapcsolódó

Orbán kétszer kéthetes külföldi utat ígér az iskolásoknak

Orbán kétszer kéthetes külföldi utat ígér az iskolásoknak

Támogatni fogják, hogy a diákok külföldre menjenek nyelvet tanulni.

A jelenleg 9. és 11. évfolyamra járó, gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló, nappali tagozatos diákok utazhatnak majd a kéthetes nyelvi kurzusra, négy – angol, német, francia és kínai – nyelvterületen. A célországok az Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína. A kínai nyelv specialitása miatt a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára csak meghívásos alapon, szervezett keretek között és csoportosan utazva nyitják meg a lehetőséget.

A jövő évi költségvetésben 35 milliárd forint van erre betervezve, de ha szükséges, megemelik az összeget – ígérte Bartos Mónika.

Jelenleg az igények előzetes felmérése zajlik, október 10-ig várják az iskolák visszajelzését. November, december környékén megnyílik egy olyan felület, ahol a szülők, a diákok és a tanárok tájékozódhatnak a kínálatról. Eddig 1200 nyelviskolai ajánlás érkezett, közülük 750-nel vették fel a kapcsolatot. Arra számítanak, hogy a fiatalok 80-85 százaléka angol nyelvterületre szeretne majd eljutni.

A diákok utazhatnak majd egyénileg vagy csoportosan is az iskolák vagy a tankerületek szervezésében. A nyelviskolai csomag díját minden esetben a Tempus utalja át a nyelviskolának.

Az utazási költséget a zsebpénzzel együtt a családoknak utalják majd előre.

A program személyenként kétezer eurós ösztöndíjjal kalkulál, de azon dolgoznak, hogy országonként és régiónként súlyozzák a költségeket. Nyolc diákkal mehet egy kísérő tanár, akinek a költségeit szintén fedezi a program.

A Tempus honlapján egy online felületen kell majd pályázni, a tervek szerint a nyelviskolák közül egy legördülő menüből tudják majd a diákok kiválasztani a leginkább tetszőt. A Tempus csak a diákok jogosultságát vizsgálja majd, a pályázatok elbírálásánál nem a gyorsaság lesz a döntő, aki megfelel a kritériumoknak, az mehet – mondta a lap hétfői számában megjelent interjúban Bartos Mónika.

fecsego.eu/index.hu

Los estudiantes húngaros pueden ir a China solo por invitación
30 de septiembre de 2019 | Publicaciones | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, noticias de Chatter
-da-

A principios del próximo año, se abrirá una plataforma en línea en la Fundación Pública Tempus para solicitar cursos intensivos de idiomas de dos semanas, dijo Mónika Bartos, Ministra de Relaciones Exteriores, responsable de organizar cursos de idiomas extranjeros para estudiantes húngaros.
Orbán promete estudiantes dos veces por quincena en el extranjero
Orbán promete estudiantes dos veces por quincena en el extranjero

Se alentará a los estudiantes a ir al extranjero para aprender un idioma.

Los estudiantes de tiempo completo actualmente matriculados en los grados 9 y 11 en las escuelas secundarias superiores y vocacionales podrán viajar a un curso de dos semanas en cuatro idiomas inglés, alemán, francés y chino. Los países objetivo son Reino Unido, Irlanda, Malta, Francia, Alemania, Austria y China. Debido a la especialidad del idioma chino, los estudiantes de la escuela primaria bilingüe húngaro-china y la escuela primaria solo están invitados por invitación, en un marco organizado y en grupos.

En el presupuesto del próximo año se planea hacer esto, pero si es necesario, se aumentará, prometió Mónika Bartos.

Actualmente se está realizando una evaluación preliminar de las necesidades y se espera que las escuelas respondan antes del 10 de octubre. En noviembre o diciembre, se abrirá una plataforma para que padres, estudiantes y maestros conozcan la oferta. Hasta el momento, se han recibido 1.200 recomendaciones de escuelas de idiomas, de las cuales 750 han sido contactadas. Se espera que del 80% al 85% de los jóvenes quieran llegar al inglés.

Los estudiantes podrán viajar individualmente o en grupos organizados por escuelas o distritos de tanques. Tempus pasará la tarifa del paquete de la escuela de idiomas en todos los casos a la escuela de idiomas.

Los costos de viaje, incluido el dinero de bolsillo, se transferirán a las familias por adelantado.

El programa calcula una beca de 2.000 euros por persona, pero trabaja para ponderar los costos por país y región. Ocho estudiantes pueden asistir a un maestro acompañante, cuyos costos también están cubiertos por el programa.

El sitio web de Tempus deberá solicitarlo a través de una interfaz en línea, y se espera que los estudiantes seleccionen de un menú desplegable de escuelas de idiomas. Tempus solo examinará la elegibilidad de los estudiantes, y no será la velocidad a la que los candidatos cumplan con los criterios que determinarán las solicitudes, dijo Mónika Bartos en una entrevista publicada el lunes.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 907 megnézve, 1 alkalommal mai nap |