< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: A finn miniszterelnök Orbán Viktornak is megmondta, ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-források kifizetését a jogállamisághoz kell kötni

| Mobile | RSS

A finn miniszterelnök Orbán Viktornak is megmondta, ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-források kifizetését a jogállamisághoz kell kötni

168 óra

2019. október 1.

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Antti Rinne finn miniszterelnökkel tárgyalt Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök. A hétfői találkozó után a finn kormányfő bejelentette, a következő időszakban keresik az eszközeit, hogy a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok arányát és összetételét javítják.

Beszéltek európai kérdésekről is. Egyetértettek abban, hogy a most felálló európai intézményeknek erősebben és többet kell összpontosítani arra, amiben egyetértenek, kevésbé a nézetkülönbségre kell koncentrálni. Azt remélik, hogy az új intézményvezetők sikeresebb öt évet vezényelnek le, az egyetértések számát növelik, a konfliktusok számát csökkentik. Ebben Magyarország és Finnország is érdekelt. Orbán azt reméli, mélyebb kapcsolat lesz köztük, mint korábban volt.

Antti Rinne arról beszélt, a két ország között sok közös van a kereskedelem, gazdaság területén, más európai szervekkel együttműködve kell egy jobb Európát építeni. Köszönetet mondott a jó hangulatú kétoldalú megbeszélésért. Az együttműködés számos szinten zajlik – méltatja tovább a finn miniszterelnök. Elégedett ahhoz is, hogy Magyarország csatlakozik a hibrid fenyegetés elleni kutatóközponthoz.

A finn EU-s elnökség külön téma volt az ülésen, és Antti Rinne

Orbán Viktornak  beszélt arról is, hogy a jogállamiság elvének betartásához kell kötni az EU-s források kifizetését finanszírozást. Szerinte a bővítésben is a jogállamiság elvének betartása a legfontosabb. Ezt a finn kormányfő azért fűzte hozzá, mert Magyarország a bővítési portfóliót kapta az Európai Bizottságban.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |