< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y//Fiatal nőket kizsákmányoló emberkereskedőkkel szemben emelt vádat a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y//Fiatal nőket kizsákmányoló emberkereskedőkkel szemben emelt vádat a főügyészség

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.


A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és élettársával szemben, akik két fiatal, nehéz anyagi helyzetben levő nőt vettek rá prostitúcióra és tartatták el magukat.

A vádirat szerint a vádlottak egy szegedi lakásban élettársi kapcsolatban éltek, amikor megismerték a két sértettet 2017. év tavaszán. Mindketten tudomással bírtak arról, hogy a sértettek vagyontalanok, megélhetési gondokkal küszködnek, illetőleg családi kötődéssel sem rendelkeznek. A vádlottak a sértetteknek lakást béreltek, látszólagosan kölcsönt adtak a nekik, majd rövid idő elteltével közölték velük, hogy rendes munkából a kölcsönt nem tudják visszafizetni, ezért legyenek prostituáltak. A sértettek tiltakozni próbáltak, de a vádlottak megfenyegették őket, közölték, hogy a tartozásukat úgy kell kiegyenlíteniük, hogy a prostitúcióból származó bevételüket minden nap átadják. Ezután a vádlottak internetes hirdetést adtak fel a sértetteteket művésznévvel regisztrálva, akik azután a hirdetésre jelentkezőkkel szexuális kapcsolatot létesítettek 2017. szeptemberétől kezdődően. A vádlottak folyamatosan felügyelték a sértettek tevékenységét, egyikük szinte állandóan a  lakásban tartózkodott, a pénzt előre elvette a szolgáltatást igénybe vevőktől, valamint a nap végén a teljes összeget magukkal vitték. Cserébe a sértettek ketten együtt 10.000.-Ft-ot kaptak egy hétre saját szükségleteikre, majd bár a tartozásukat rövid idő alatt ledolgozták, a vádlottak közölték velük, hogy további tartozásuk van, illetőleg havi 200.000.-Ft-os védelmi pénzt is fizetniük kell. Vádlottak a prostitúciós pénzt is kevesellték, a sértettek mobileszközeit elvették azért, hogy még jobban felügyelhessék őket. Ezután a heti ellátásra szánt 10.000.-Ft-ot is megfelezték, valamint okiratokat írattattak alá a sértettekkel nem létező tartozásokról, illetve a prostitúciós tevékenység folytatásául szolgáló lakásba kamerát is felszereltek egy plüss állatba rejtve, hogy amikor nincsenek ott, akkor is láthassák és a sértettek tevékenységét. Októberre a heti megélhetésre szánt pénzt is 2.000.-Ft-ra csökkentették, illetőleg fenyegették, majd bántalmazták is a fiatal nőket a minél nagyobb bevétel elérése érdekében. Felháborodásuk oka volt az is, hogy a sértettek megélhetésük érdekében máshol munkát vállaltak, illetőleg az ügyfelektől kapott borravalóval sem számoltak el a vádlottak felé. A mintegy két hónapos időszakban a sértettek legalább 22 alkalommal nyújtottak szexuális szolgáltatást, amiből másfél millió forintot adtak át a vádlottaknak. A vádlottak minderről nyilvántartást vezettek, amit a rendőrség lefoglalt.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben erőszakkal, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat, figyelemmel arra is, hogy a házkutatás során lakásukból kábítószert foglaltak le, illetőleg a vádlottak is kábítószert fogyasztottak.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. október 1.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |