< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Publicus: A magyarok háromnegyede hónapról hónapra él//Publicus: Les trois quarts des Hongrois vivent de mois en mois

| Mobile | RSS

Publicus: A magyarok háromnegyede hónapról hónapra él//Publicus: Les trois quarts des Hongrois vivent de mois en mois

Kovács-Angel Marianna

Kovács-Angel Mariannaújságíró

Az emberek 69 százaléka szerint nőtt vagy nem változott a szegénység mértéke Magyarországon az elmúlt öt évben, az elmúlt 3-4 évben pedig a hazai családok negyedének romlott az anyagi helyzete – derül ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített.

A lap szerint a helyzetért az emberek harmada a Fidesz-kormányokat okolja, és nagy többségben (62 százalék) vannak azok, akik szerint a kormány nem tesz meg mindent a szegénység leküzdéséért. A magyarok háromnegyede hónapról hónapra él, és a teljes lakosság 41 százalékát sorolják a szegények közé.

A cikk meglepő adatokra hívja fel  figyelmet: a magyarok 26 százaléka azt gondolja, hogy szegénynek akkor számít valaki, ha az egy főre jutó jövedelem havi 50 ezer forintnál kevesebb. Aki ennél többet kap, az a válaszadók negyede szerint már nem szegény, nincs súlyos létbizonytalanságban.

A felmérésből kiderült: a lakosság 39 százaléka vagy épphogy kijön a havi keresetéből, vagy hónapról hónapra anyagi gondjai vannak. Ha pedig megszűnik a havi rendszeres jövedelem, az totális elszegényedést és nélkülözést jelent.

Fotó: Thinkstock

forrás:hír24

Publicus: Les trois quarts des Hongrois vivent de mois en mois
1er octobre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna journaliste

Selon 69% des personnes, la pauvreté a augmenté ou est restée inchangée en Hongrie au cours des cinq dernières années et la situation financière du quart des familles nationales s’est détériorée au cours des trois ou quatre dernières années, selon une enquête représentative de l’Institut Publicus commanditée par Sunday News.

Selon le journal, un tiers de la population attribue la situation aux gouvernements du Fidesz, une large majorité (62%) affirmant que le gouvernement ne fait pas tout ce qui est en son pouvoir pour lutter contre la pauvreté. Les trois quarts des Hongrois vivent de mois en mois et 41% de la population totale est pauvre.

L’article attire l’attention sur des chiffres surprenants: 26% des Hongrois estiment qu’une personne est pauvre si son revenu par habitant est inférieur à 50 000 dollars par mois. Ceux qui reçoivent plus du quart des répondants affirment qu’ils ne sont plus pauvres et ne sont plus dans une situation d’insécurité grave.

L’enquête a révélé que 39% de la population sortait juste de son salaire mensuel ou avait des problèmes financiers mois après mois. Et si le revenu mensuel régulier cesse, cela signifie un appauvrissement et une privation totaux.

Photo: Thinkstock

Source: hír24

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |