< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Pintér szerint nincs nyomás a rendőrségen, hogy az mindig csak az ellenzéket vegzálja((Selon Pinter, la police ne subit aucune pression pour toujours veg l’opposition

| Mobile | RSS

Pintér szerint nincs nyomás a rendőrségen, hogy az mindig csak az ellenzéket vegzálja((Selon Pinter, la police ne subit aucune pression pour toujours veg l’opposition

nepszava.hu Publikálás dátuma2019.09.30. 15:31

Polt Péter és Pintér Sándor
Fotó: Szalmás Péter / Népszava

A belügyminiszter szerint “a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, a rendőrség pedig a leghatározottabban lép fel a választási csalások ellen”.

A Pikó András ellenzéki józsefvárosi polgármesterjelölt kampányközpontjában tartott házkutatás után több országgyűlési képviselő is arra akart volna magyarázatot kapni, hogy a rendőrség miért csak bizonyos alkalmakkor ugrik, ha választási csalás gyanúja merül fel. Legutóbb Arató Gergely – írja az Index.hu -, a DK országgyűlési képviselője hozta példaként a budapesti VIII. kerületben történteket, összevetve a 2018-as országgyűlési választáson történt esettel, amikor 341 ajánló adatai azonosak voltak a Fidesz és a Lendülettel nevű kamupárt jelöltje esetében, ám az aláírások különböztek.

Pikó András és Karácsony Gergely a Patyolat bárban, mikor razziát tartott a rendőrség a polgármester-jelölt kampányközpontjában

Pikó András és Karácsony Gergely a Patyolat bárban, mikor razziát tartott a rendőrség a polgármester-jelölt kampányközpontjábanFotó: Népszava / Erdős Dénes“Vállalja-e a politikai és jogi felelősséget azért, hogy a rendőrség Magyarországon is a kormánypárti választási kampány része lett, amelyik zaklatja, akadályozza és megfélemlíti az ellenzéki jelölteket?”- szegezte a kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek Arató. Pintér erre azt bizonygatta, hogy “a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak, a rendőrség pedig a leghatározottabban lép fel a választási csalások ellen”. Szerinte nincs nyomás a rendőrségen, hogy az ellenzékkel szemben azzal a kirívó szorgalommal dolgozzon, mint amit a látszat sugall.Hasonló kérdést tett fel a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio is Polt Péter legfőbb ügyésznek. Ő arra volt kíváncsi: “miért alkalmaznak kettős mércét, amikor választással kapcsolatos bűncselekményeket kell feltárni?” A konkrét kérdésre választ nem kapott, de kiderült, hogy még most, másfél évvel később is nyomoznak a 2018 áprilisában a választások után eltűnt kamupártok ügyében.

fecsego.eu/népszava online

Selon Pinter, la police ne subit aucune pression pour toujours veg l’opposition
4 octobre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

nepszava.hu Publié le 30/09/2019. 15h31
Peter Polt et Sándor Pintér
Photo: Péter Szalmás / Népszava

Selon le ministre de l’Intérieur, “les lois s’appliquent à tout le monde et la police est la plus déterminée contre la fraude électorale”.

Après une perquisition du maire de Jozsefáros, candidat à l’opposition d’Andras Pikó, plusieurs députés ont voulu expliquer pourquoi la police ne sauterait que lors de présomptions de fraude électorale. Récemment, Gergely Arató – écrit Index.hu – le représentant parlementaire du DK a pris exemple sur le VIII. district, par rapport au cas des élections législatives de 2018, où 341 références étaient identiques pour le Fidesz et le Lendulet, mais les signatures étaient différentes.
András Pikó et Gergely Christmas au Laundry Bar lorsque la police a fait irruption au centre de campagne du candidat à la mairie

András Pikó et Gergely Noël Noël au Laundry Bar lorsque la police a effectué une descente au centre de la campagne du candidat au mairePhoto: Népszava / Dénes Erdős gêner et intimider les candidats de l’opposition? », a demandé Alexander Pintér, ministre de l’Intérieur. Pour ce faire, Pinter a insisté sur le fait que “les lois s’appliquent à tout le monde et que la police est la plus déterminée contre la fraude électorale”. Selon lui, la police n’a pas subi de pression pour travailler avec l’opposition avec le plus grand zèle possible.Le Procureur général Péter Polt a posé une question similaire lors d’un dialogue avec Kocsis-Cake Olivio. Il se demandait: “Pourquoi les doubles standards sont-ils appliqués lorsque des crimes électoraux doivent être découverts?” Aucune question spécifique n’a été posée, mais il s’est avéré qu’un an et demi plus tard, ils enquêtaient sur la disparition de partis camouflés en avril 2018 après les élections.

fecsego.eu/peoples mots en ligne

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |