< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Szervkereskedelem csalás és más súlyos bűnügyek miatt nyomoznak a megyei kórház környékén

| Mobile | RSS

Szervkereskedelem csalás és más súlyos bűnügyek miatt nyomoznak a megyei kórház környékén

2019.10.04.Nagy AnnFA

Szervkereskedelem, csalás, közokirat hamisítás, és különös drog-ügyek miatt nyomoz a rendőrség és az ügyészség a megyei kórház háza táján – írja az Esti Újság.

A megyei kórház  főigazgatójának, s helyettesének a felfüggesztését kérik az EMMI vezérétől a Megyei és Városi Szülész-nőgyógyászati Osztályának a dolgozói, mert szerintük így nehéz ezen személyekkel együtt dolgozni. Azt nem tudni, hogy a két kórházi vezetőnek pontosan van-e és milyen köze a felsorolt bűnügyekhez. Úgy tűnik, az onkológiai botrány után, újabb viharfelhők gyűlnek a B.-A.-Z. Megyei Kórház környékén.

Úgy tudni a rendőrség és az ügyészség is nyomoz, s gőzerővel vizsgálódik, mert felmerült a gyanú, hogy a kórházban engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést úgy, hogy erről a Kaáli Intézet nem tud. Egy-egy beavatkozásért negyedmilliót kérnek az érintettek. Emellett felmerült a szervkereskedelem gyanúja is.

Sőt állítólag több százmillió forint EU-s pénz felhasználását is górcső alá veszik a hatóságok, mert a szülészeti osztály fejlesztésére érkezett pénzből lett ugyan parkoló, raktár, vizesblokk felújítás is, csak az nem, amire küldték.

Emellett a kórházban, két esetben kórlapokat is hamisítottak, amely révén a betegek elestek a kártérítési lehetőségüktől. Az egyik esetben egy 38 éves hölgynél komoly műhibát vétettek  az érintettek és a szövettani eredményt meghamisítatták úgy, hogy ne lehessen kártérítést indítania a betegnek. A másik esetben egy 23 éves roma nő kárára tévedett állítólag az intézmény egyik vezető alkalmazottja, és itt is a patológiai második szakvélemény már a kórház részére lett kedvező.

Mindezek miatt a  Megyei és Városi Szülész-nőgyógyászati Osztályának a dolgozói arra kérik Kásler minisztert Nyílt levelükben, amit a Borsod24.com szerkesztősége is megkapott, hogy a kórház vezetőit azonnali hatállyal függessze fel.

A levelet a MÁV Rendelőintézetben is terjesztik névtelek aktivisták úgy, hogy bedugják az ajtó alatt az egyes szakrendelőkbe, vagy egyszerűen leteszik az asztalra.

Úgy tudni, a levelet az EMMI illetékesei is megkapták, mint ahogy az egyik baloldali hetilap is, amely mélyen hallgat a Nyílt levélről. Úgy tudjuk hamarosan lép is a súlyos és zűrös ügyekbe keveredett BAZ Megyei Kórház ügyében az EMMI.

Az Esti Újságot a Nyílt levél írói arról is tájékoztatták és az EMMI illetékeseit is, hogy 2019-ben házkutatás is volt az Országos Tiszti Főorvos jelenlétében,  a BAZ Megyei kórház Kaáli Intézetében.

A hatóságok már nyomoznak a fent említett ügyekben. A bűnügyek egyik részét mivel a BAZ Megyei rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei rendőr-főkapitányság vizsgálja, míg az ügyek másik részét az NNI nyomozza.

Természetesen a jogerős ítéletig szerkesztőségünk álláspontja szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így a BAZ megyei kórház vezetőit is, igaz felelős igazgatóként, ha érintettek, ha nem az ügyekben őket is valamiféle erkölcsi és etikai felelősség  terhelheti.

Azért érdemes megjegyezni, hogy 2013-ban a miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban történt koraszülött-halálesetek miatt, és a vizsgálat idejére felmentették Csiba Gábor akkori kórházigazgatót. Később visszakerült posztjára, hiszen a vizsgálat megállapította, nem történt semmilyen rendkívüli eset.

Most pedig nem a kórház, hanem a két vezető ellen folyik eljárás, mégis a helyükön maradhatnak.

forrás:borsod24.com

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |