< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Nyugdíjas találkozó a Szegedi Törvényszéken

| Mobile | RSS

Nyugdíjas találkozó a Szegedi Törvényszéken

Megjelenés ideje: 2019. október 15., 16:12

A Szegedi Törvényszék 2019. október 15. napján immáron negyedik alkalommal köszöntötte nyugalmazott bíráit és igazságügyi alkalmazottait, amelyen közel 40 korábbi munkatárs vett részt. Az összejövetel a Bírósági Dolgozók Szakszervezete és a Szegedi Törvényszék Gazdasági Hivatala közreműködésével valósulhatott meg.

A rendezvényt dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a mögöttünk álló egy esztendő számos változást hozott a törvényszék életében. Ennek keretében beszámolt az elektronikus eljárásokról, a digitális fejlesztésekről, a bírósági dolgozók ezzel összefüggésben szükségessé vált folyamatos képzéséről, a távmeghallgatásról. Ismertette továbbá a Szegedi Törvényszék személyi állományának változásait, az ügyforgalmi adatok alakulását, az egyes ügyszakokban jelentkező, megoldást igénylő feladatokat.

Kiemelte a Megtartó Program keretében megvalósult emelt szintű orvosi vizsgálatokon való részvételi lehetőséget és a bírósági dolgozók részére szervezett stresszkezelési tréninget. Ismertette a Bíróságok Napja alkalmából átnyújtott elismeréseket, valamint beszámolt a bírósági történelem- és hagyományápolás keretében megvalósult új eredményekről is. Örömét fejezte ki, hogy a Szegedi Törvényszék 2019. évben ismét Családbarát Munkahely elismerésben részesülhetett, amelynek eredményeként számos program szolgál a dolgozók mindennapjaiban jelentkező kihívásainak kezeléséhez, úgy mint az egészségnap, a sportnap, vagy a családi „tök jó nap”.

Kitért a Szegedi Törvényszék előtt álló egyik legnagyobb változásra is, a törvényszék Széchenyi téri épületének, valamint a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületének felújítására.

A jelenlévők közösen emlékeztek meg az elmúlt évben elhunyt bírósági dolgozókról.

Az elnök asszony szóbeli köszöntőjét követően a törvényszék mindennapi életét bemutató, valamint a főbb eseményekről készült képekből álló videót tekinthettek meg a résztvevők, majd kötetlen beszélgetéssel, a nyugállományba vonult és jelenlegi dolgozók emlékeinek felidézésével zárult a rendezvény.

Szeged, 2019. október 15. napján

További képekért kattintson ide.

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya

Leave a Reply 303 megnézve, 1 alkalommal mai nap |