< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Óriási botrány lehet Donáth Anna leveléből, amit Von der Leyennek írt Orbánról//La lettre d’Anna Donath à Von der Leyen à propos d’Orban pourrait être un énorme scandale.

| Mobile | RSS

Óriási botrány lehet Donáth Anna leveléből, amit Von der Leyennek írt Orbánról//La lettre d’Anna Donath à Von der Leyen à propos d’Orban pourrait être un énorme scandale.

Tégy a kormánypropaganda ellen:

Donáth Anna a Momentum politikusa az alábbi levelet küldte el az EU csúcsvezetőjének:

Tisztelt Ursula von der Leyen!

Azt feltételezve, hogy az Európai Bizottság körüli, valóban fontos teendői ellátása közepette nem követte részletesen a Türk Tanács Bakuban tartott VII. csúcstalálkozójának programját, engedje meg, hogy tájékoztassam, hogy az említett Bizottság egyik leendő tagja nevében már a magyar miniszterelnök tesz vállalásokat Törökország, illetve Azerbajdzsán felé.

E türk tanácskozáson ugyanis Orbán Viktor kifejtette: ha sikerülne megszerezniük a bővítés- és szomszédságpolitika portfólióját, akkor „a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal.

Ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit.”

Egyszerűbben szólva: Orbán Viktor az ön testületének döntéseivel seftel már most.

Árulkodó, hogy az előző biztosjelölt, a miniszteri és céges ügyei összefonódása miatt is alkalmatlan Trócsányi László bukása után a magyar kormányfő azt közölte: egy „technokratát” jelölnek helyette, nem politikust.

És valóban: Várhelyi Olivér egy utasítható, önálló akarat nélküli irodai alkalmazottnak tűnik már e helyzetben is – hiszen Orbán Viktor nyílt parancsa és üzletelése után nem állt ki cáfolni a saját szolgaságáról szóló bejelentést.

Hallgat, mert ez a dolga. Ma már az is világos, hogy a fideszes oligarchák anyagi érdeke is a bővítési portfólió megszerzése, és ezzel a keleti üzleteik megerősítése.

Tisztelt von der Leyen!

Már a bizottsági jelölések kezdetén felhívtuk a figyelmét, és most ismét aláhúzzuk: a Fidesz-kormány az Európai Unió szétverésén és kifosztásán fáradozik, Putyin és Erdogan készséges szolgájaként működik.

Keleti diktatúrák gyarmatává teszik a magyar nemzetet, és az EU pénzéből, az EU tisztségeit használva törnek az EU ellen. Ha ezt nem hiszi el nekem, a Momentum képviselőjének, higgyen saját pártcsaládjának!

Pontosan az ilyen antidemokratikus, autoriter, tisztességtelen gyakorlatok miatt függesztették fel a Fidesz néppárti tagságát, és vizsgálják most az Ön párttársai Orbán Viktort és kormányát.

Sőt, higgyen az Európai Parlamentnek, ahol ugyanezért kétharmados többség döntött a Sargentini-jelentés elfogadása és a 7. cikk szerinti eljárás megindítása mellett! Higgyen a német kormánypártnak, amelynek a frakcióvezetője arra szólította fel Orbánt: lépjen ki az EU-ból, ha csak bomlasztani akar!

Higgyen a saját szemének: Orbán Viktor még egy el sem fogadott biztos leendő munkáját, az ön által vezetett testület döntéseit árulja az EU-n kívüli, ronda diktatúráknak. Tudja, hogy a Bizottság tagjait nem utasíthatják a delegáló nemzeti kormányok, és mégis, nyíltan hirdeti ennek ellenkezőjét.

Mi Magyarországon lassan egy évtizede küzdünk ennek a gyakorlatnak a megtörésén. Tavasszal az EP-választásokon a magyar szavazók új, aktív szereplőkkel erősítették meg az Európai Parlament ellenőrző funkcióját: ezt a kötelességemet ellátva írok most önnek én is.

Pár napja pedig a fővárosban és sok más településen cserélték le Orbán Viktor szolgáit szabad, ellenzéki vezetőkre. Ön se adja meg magát!

Ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot! Harcoljon a szabad, tisztességes európai viszonyokért úgy, ahogy mi is tesszük, és ahogy megválasztása előtt ígérte!

fecsego eu/BalraMagyar

La lettre d’Anna Donath à Von der Leyen à propos d’Orban pourrait être un énorme scandale.
23 octobre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Agissez contre la propagande gouvernementale:

Anna Donáth, une politicienne de Momentum, a envoyé la lettre suivante au leader du sommet de l’UE:

Chère Ursula von der Leyen,

En supposant que, dans le cadre de ses tâches très importantes auprès de la Commission européenne, il n’ait pas suivi en détail le VII du Conseil turc de Bakou. Permettez-moi de vous informer que, au nom de l’un des membres potentiels de cette commission, le Premier ministre hongrois a déjà pris des engagements envers la Turquie et l’Azerbaïdjan.

Lors de cette réunion turque, Viktor Orbán a expliqué que s’il était en mesure d’acquérir le portefeuille de la politique d’élargissement et de voisinage, «nous aurions une coopération étroite avec l’Azerbaïdjan dans le cadre du partenariat oriental et avec la Turquie dans les négociations d’adhésion.

Si vous parvenez à acquérir ce portefeuille, nous serons heureux de vous aider dans vos démarches. “

Autrement dit: Viktor Orban est maintenant la tête de votre corps.

Il est révélateur qu’après la chute de László Trócsányi, l’ancien commissaire désigné, en raison de la concentration de ses affaires ministérielles et ministérielles, le Premier ministre hongrois ait déclaré qu’il nommait un “technocrate” et non un homme politique.

Et en effet: Olivér Várhelyi semble être un employé de bureau imposant et volontaire même dans cette situation – après le commandement ouvert et les activités de Viktor Orbán, il n’a pas refusé de déclarer sa servitude.

Il est silencieux parce que c’est son travail. Il est maintenant évident qu’il est dans l’intérêt financier des oligarques du Fidesz d’acquérir un portefeuille d’expansion et de renforcer ainsi leurs activités dans l’est du pays.

Cher von der Leyen,

Dès le début des nominations à la Commission, nous avons attiré l’attention et le soulignons: le gouvernement Fidesz s’efforce de démanteler et de piller l’Union européenne, agissant en tant que serviteur volontaire de Poutine et d’Erdogan.

Les dictatures orientales font de la nation hongroise une colonie et utilisent l’argent de l’UE pour briser l’UE. Si vous ne me croyez pas, représentant de Momentum, croyez en votre propre famille de partis!

C’est précisément à cause de ces pratiques antidémocratiques, autoritaires et injustes que l’adhésion de Fidesz au Parti populaire a été suspendue et une enquête est en cours sur votre collègue, Viktor Orbán, et son gouvernement.

En fait, le Parlement européen estime que, pour la même raison, une majorité des deux tiers a décidé d’adopter le rapport Sargentini et d’ouvrir la procédure de l’article 7! Croyez au parti gouvernemental allemand, dont le chef de groupe a appelé Orban à quitter l’UE s’il veut simplement démanteler!

Croyez en vos propres yeux: Viktor Orbán n’a pas encore accepté les travaux futurs du commissaire, les décisions de votre instance dirigeante, face aux vilaines dictatures en dehors de l’UE. Il sait que les membres de la Commission ne peuvent être instruits par les gouvernements nationaux délégués, mais il déclare ouvertement le contraire.

En Hongrie, nous luttons depuis dix ans pour mettre fin à cette pratique. Au printemps des élections européennes, les électeurs hongrois ont renforcé le rôle de surveillance du Parlement européen auprès de nouveaux acteurs actifs: je vous écris maintenant à ce titre.

Il y a quelques jours, les serviteurs de Viktor Orbán ont été remplacés dans la capitale et dans de nombreux autres camps par des dirigeants de l’opposition libres. Tu n’abandonnes pas non plus!

Ne laissez pas Viktor Orban perturber la prochaine Commission européenne! Combattez pour une Europe libre et juste, comme nous le faisons et comme vous l’avez promis avant votre élection!

fecsego eu / LeftHungarian

Leave a Reply 220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |