< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: 6,9 milliárd forint közpénzt adtak tiltott módon az egykori Malév veszteséges leányvállalatának az Európai Bizottság vizsgálata szerint

| Mobile | RSS

6,9 milliárd forint közpénzt adtak tiltott módon az egykori Malév veszteséges leányvállalatának az Európai Bizottság vizsgálata szerint

168 óra

2019. október 29.

– SZERZŐ: 168 ÓRA

260 millió forint tiltott állami támogatás után kutatott, végül 6,9 milliárdos szabálytalanságot találtak az Európai Bizottság revizorai a Malév egyik megmaradt cégénél, az MGH Földi Kiszolgálónál – írja brüsszeli értesülései alapján a Reuters.

Fotó: Facebook

Az MGH Földi Kiszolgálónak 260 millió forintttal tartozott a Magyar Fejlesztéis Banknak, amit állami támogatással tudott csak rendezni két éve. A cég egyik versenytársa emiatt tett feljelentést, ugyanis ez a direkt támogatás versenyelőnyt jelenthetett a magánszektorban versenyző magyar cég számára.

A revizorok azonban több nyomot is találtak szabálytalanságokra: a kezdeti vizsgálatok a hitelezésben és a cégben végrehajtott állami tőkeemelésben találták tiltott támogatás nyomait, a kibontott szálakon azonban összesen 21 millió eurónyi, azaz 6,9 milliárd forintnyi közpénz becsatornázására bukkantak a Reuters szerint.

Emlékezetes, hogy a Malév is egy hasonló ügy következtében csődölt be, mikor szabálytalanságokra bukkantak revizorok a finanszírozásban.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |