< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán búcsút intett 40 államtitkárnak

| Mobile | RSS

Orbán búcsút intett 40 államtitkárnak

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásItt nincs is vége, a kirúgások folytatását ígérte az új román kormányfő.

Csaknem negyven, még a Szociáldemokrata Párt (PSD) által kinevezett államtitkárt bocsátott el Ludovic Orban – írja a Maszol.ro. Ezt maga a kormányfő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke jelentette be. Azt mondta, még nincs vége, a folyamatot folytatni kell, mindenkit el kell küldeni, akit Viorica Dancila kormánya nevezett ki.

Érvelése szerint a liberális kormány

nem dolgozhat azokkal, akik három és fél évig gúnyt űztek az országból.

Azt ígérte, kormánya „drasztikusan” csökkenteni fogja az államtitkárok számát, miután egyik első intézkedésével rendeletet fogadott el néhány minisztérium, illetve több állami hatóság és ügynökség összevonásáról.

Pénteken ugyanakkor három új államtitkárt nevezett ki. A közlöny  szerint Lidia Barac az igazságügyi, Horaţiu Moldovan az egészségügyi, Carmen Moraru az európai alapok minisztériumának államtitkára lett.

Néhány napja Orban hadat üzent a nepotizmusnak, azt mondta, meg akarja tisztítani az államapparátust a „pártfogoltaktól”, sőt, olyat is mondott, hogy

annyi embert fog elbocsátani, hogy izomlázat fog kapni a sok aláírástól.

Ezentúl csak hozzáértő, feddhetetlen és a polgárok szolgálata iránt elkötelezett tisztségviselőket akar látni a kormányhivatalokban, amelyeket az eddig kormányzó szociáldemokraták megtöltöttek „ingyenélő” rokonaikkal.

Kiemelt kép: MTI/AP/Vadim Ghirda

fecsego.eu/hír24.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |