< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Elképesztő dolgokat találtak az orosz űrközpontnál))Des choses étonnantes ont été trouvées au Centre spatial russe

| Mobile | RSS

Elképesztő dolgokat találtak az orosz űrközpontnál))Des choses étonnantes ont été trouvées au Centre spatial russe

Sikkasztás címén 12 bűnvádi eljárás zajlik a távol-keleti Vosztocsnij űrközpont építésével kapcsolatban – közölte vasárnap Szvetlana Petrenko, a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője. szerző:Domokos László, Fotó: Pixabay – Képünk illusztráció.

Petrenko az Interfax hírügynökségnek elmondta, hogy mások mellett Jurij Volkodav, a 6-os számú katonai építési főosztály volt igazgatója ellen folyik nyomozás. Negyvenkét sikkasztási, csalási és hivatali visszaélési ügy már a bíróságon van, 58 személyt pedig már elítéltek. A legsúlyosabb verdikt 11 és fél évig terjedő szabadságvesztés volt.

Az űrutazás lesz a következő akkora dobás, mint az internet

Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormánnyal múlt hétfőn megtartott tanácskozásán kifogásolta, hogy Vosztocsnijon nem sikerült rendet teremteni, mert szerinte az objektumon a több tucatnyi büntetőeljárás elindítása és a kiszabott letöltendő börtönbüntetések ellenére is százmilliós nagyságrendben folytatódik a lopás – írta az MTI.

“Százszor is elmondtuk, hogy dolgozzanak átláthatóan, nagy pénzeket utalunk ki, és hogy ez a projekt gyakorlatilag össznemzeti jellegű. De nem, lopnak, százmilliós nagyságrendben! Már többtucatnyi bűnvádi eljárást indítottak, ítéleteket hirdettek ki, és embereket ültettek le. De nem, máig sem sikerült ott kellőképpen rendet teremteni” – mondta Putyin. Az elnök, aki a katonai közbeszerzések átláthatóságával kapcsolatban vetette fel a Vosztocsnij ügyét, hangsúlyozta, hogy az űrközponttal kapcsolatban tüzetes ellenőrzést kért a főügyészségtől és a nyomozó hatóságoktól.

Később Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy a Putyinnak Vosztocsnij ügyében benyújtott átfogó jelentés szerint az űrrepülőtérre fordított 91 milliárd rubelből 11 milliárdot (1 rubel/4,75 forint) sikkasztottak el. Ebből 3,5 milliárdot sikerült visszaszerezni. 19 objektum közül még ötnek az építését nem fejezték be.

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz állami űripari vállalat igazgatója úgy vélekedett, hogy egyelőre nincs ok aggodalomra a Vosztocsnij űrrepülőtérre fordított összegek felhasználásával kapcsolatban. Ugyanakkor elismerte, hogy az elnök által hangoztatott aggály “abszolút megalapozott”.

A TASZSZ szerint a Távol-Keleten, az Amuri területen található Vosztocsnij Oroszország első, kizárólag polgári célokat szolgáló űrközpontja. A mintegy 700 négyzetkilométeren elterülő objektumnak a tervek szerint függetlenítenie kell az orosz űrprogramot a még a szovjet időkben létrehozott, kazahsztáni Bajkonurtól.

Építése 2012-ben kezdődött el, az első rakéta 2016. április 28-én startolt el Vosztocsnijról. Az orosz főállamügyészi hivatal 2014 és 2018 között több mint 17 ezer szabálysértést fedett fel és mintegy 140 bűnvádi eljárást indított.

fecsego.eu/ napi gazdaság.hu

Des choses étonnantes ont été trouvées au Centre spatial russe

18 novembre 2019 | Messages | Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Chatter news

Svetlana Petrenko, porte-parole de la Commission d’enquête criminelle russe (SCC), a déclaré 12 personnes accusées de détournement de fonds pour la construction du centre spatial Vostochinsky en Extrême-Orient. de Domokos László, Photo: Pixabay – Notre image est une illustration.

Petrenko a déclaré à l’agence de presse Interfax que, entre autres, Yuri Volkodav, un ancien directeur du département de la construction militaire n ° 6, fait actuellement l’objet d’une enquête. Quarante-deux affaires de détournement de fonds, de fraude et de mauvaise conduite sont en instance devant le tribunal et 58 ont déjà été condamnées. Le verdict le plus grave a été un emprisonnement de 11 ans et demi.
Les voyages dans l’espace seront les prochains grands lancements d’Internet

Le président russe Vladimir Poutine a déclaré lundi lors d’une réunion avec le gouvernement que Vostochnij n’avait toujours pas rétabli l’ordre public, en dépit des dizaines de poursuites engagées et de centaines de millions de peines d’emprisonnement, malgré le nombre de peines d’emprisonnement prononcées.

«On nous a dit des centaines de fois de travailler de manière transparente, de gagner beaucoup d’argent, et que ce projet s’étend pratiquement à l’échelle nationale. Mais non, ils volent, par centaines de millions! Des dizaines de poursuites ont déjà été engagées, des condamnations ont été prononcées et des personnes ont été plantées. Mais non, nous n’avons toujours pas réussi à obtenir suffisamment d’ordre dans ce pays “, a déclaré M. Poutine. Le président, qui a soulevé la question de Vostochnyy sur la question de la transparence des achats militaires, a souligné qu’il avait demandé au parquet et aux autorités chargées des enquêtes de contrôler le centre spatial.

Un peu plus tard, le porte-parole du Kremlin, Dmitri Peszkov, a déclaré qu’un rapport détaillé présenté à Vladimir Poutine sur Vostochnyy sur un total de 91 milliards de roubles dépensés en espace était de 11 milliards (1 rouble). 3,5 milliards ont été récupérés. La construction de cinq des 19 objets n’a pas encore été achevée.

Dmitry Rogozin, directeur de la société spatiale d’Etat Roskosmos, a déclaré qu’il n’y avait aucune raison de s’inquiéter de l’utilisation de l’aéroport spatial de Vostochnyi. Cependant, il a reconnu que la préoccupation exprimée par le président était “absolument valable”.

Selon l’IASC, Vostochnyi est le premier centre spatial exclusivement civil pour la Russie dans la région de l’Amour en Extrême-Orient. L’objet, qui s’étend sur 700 kilomètres carrés, devrait découpler le programme spatial russe de Baïkonour, au Kazakhstan, créé à l’époque soviétique.

La construction a commencé en 2012, avec la première fusée lancée de Vostochnyi le 28 avril 2016. Entre 2014 et 2018, le bureau du procureur général de la Russie a détecté plus de 17 000 infractions et ouvert environ 140 poursuites.

fecsego.eu/ daily farm.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 2 alkalommal mai nap |