< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Nem az ágyszámok, hanem az ellátások adnák a kórház-finanszírozás alapját((To nie liczba łóżek, ale korzyści będą stanowić podstawę finansowania szpitali

| Mobile | RSS

Nem az ágyszámok, hanem az ellátások adnák a kórház-finanszírozás alapját((To nie liczba łóżek, ale korzyści będą stanowić podstawę finansowania szpitali

Eredményességi mutatók

szerző: KCS

Ne fetisizálják az intézmények az ágyszámokat – hangzott el a Magyar Kórházszövetség őszi kongresszusán a Weborvos.hu tudósítása szerint.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) ellátó főigazgató-helyettese, Farkas Mariann a rendezvényen arról beszélt, nem lehet csak a területi ellátási kötelezettség (tek) az alapja a finanszírozásnak, mert nem minden beteg ott kezelteti magát, ahová a tek szerint tartozik, ezért lenne fontos, hogy a páciens vigye magával a tvk-t (teljesítmény-volumen korlát, az elszámolás alapja – a szerk.), azaz az ellátási eseményeket kövesse a finanszírozás. Olyan rendszert akarnak, amelyben az „ágyfétis” megszűnik, nem a kapacitás határozná meg a tvk-t, hanem az ellátási események. A NEAK az eredményességi mutatókat figyelembe véve döntene arról, kik végezzék az adott ellátást a pályázók közül, azaz olyan ellátó kapja majd a finanszírozást, amelynek jók a mutatói, például az esetleges szövődményeket is kezelni tudják az intézményben. Ez bizonyos centralizációt eredményezne, de elérnék, hogy ne legyenek nagy szórási mutatók a minőségben. A tvk-t igény szerint évről évre újra osztanák. A betegeknek pedig meg kell tanulniuk: nem biztos, hogy a közeli kórházban kapnak biztonságos ellátást, hanem esetleg távolabbra kell utazniuk ennek érdekében. A Népszava tegnap arról írt, összevonásokra és bizonyos intézményeknél az aktív ellátás megszüntetésére készül a kórházfenntartó. A humántárca közölte: a kormány előtt ilyen előterjesztés nem volt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt.

fecsego.eu/magyar hírlap.hu

To nie liczba łóżek, ale korzyści będą stanowić podstawę finansowania szpitali

19 listopada 2019 r. | Posty | EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Wiadomości z rozmów
Wskaźniki wydajności

od KCS

Według Weborvos.hu instytucje nie fetyszują numerów łóżek – powiedział na jesiennym kongresie węgierskiego stowarzyszenia szpitalnego.

Mariann Farkas, Zastępca Dyrektora Generalnego ds. Usług w Narodowym Funduszu Ubezpieczeń Zdrowotnych (NEAK), powiedziała podczas wydarzenia, że ​​nie tylko obowiązek (-y) opieki nad obszarem powinien stanowić podstawę finansowania, ponieważ nie wszyscy pacjenci są leczeni tam, gdzie są, więc ważne jest, aby pacjent zabrał ze sobą telewizor (limit wydajności, podstawa fakturowania – przyp. red.), tzn. przestrzegane jest finansowanie wydarzeń związanych z opieką. Chcą systemu, w którym wyeliminowany zostanie „fetysz łóżkowy”, a nie zdolność określania telewizji, ale zdarzenia związane z zaopatrzeniem. NEAK decyduje, na podstawie wskaźników wydajności, kto zapewni opiekę, o której mowa, tj. Otrzyma finansowanie od dostawcy z dobrymi wskaźnikami, takimi jak zdolność radzenia sobie z możliwymi komplikacjami w instytucji. Spowodowałoby to pewną centralizację, ale osiągnęłbym to, że nie ma wysokiego standardowego odchylenia w jakości. W miarę potrzeby TVK będą redystrybuowane z roku na rok. Pacjenci muszą również dowiedzieć się, że mogą nie być w stanie uzyskać bezpiecznego leczenia w pobliskim szpitalu, ale mogą podróżować dalej. Ludowa Nava napisała wczoraj, że opiekun szpitala przygotowuje się do fuzji i zakończenia aktywnej opieki w niektórych instytucjach. Human Wallet stwierdził, że nie było takiej propozycji przed rządem, a rząd nie przedyskutował takiej propozycji.

fecsego.eu/magyar.hu

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |