< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Orban vagyok, de nem Orbán – mélyütést kapott a magyar miniszterelnök))Sunt în Orban, dar nu în Orban – premierul ungar a primit o lovitură

| Mobile | RSS

Orban vagyok, de nem Orbán – mélyütést kapott a magyar miniszterelnök))Sunt în Orban, dar nu în Orban – premierul ungar a primit o lovitură

A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán.

Orban vagyok, de nem Orbán – mélyütést kapott a magyar miniszterelnök

Mosolyogva tudatta Ludovic Orban újdonsült jobboldali román miniszterelnök az európai nappárt zágrábi kongresszusán a többi néppárti delegálttal, hogy véletlenül se keverjék össze a jövőben magyar kollégájával, Orbán Viktorral.

A román Nemzeti Liberális Pártot vezető Orban csütörtökön mondott beszédet Zágrábban, melyben támogatásáról biztosította az Európai Néppárt erőit, és megnyugtatta a jobbközép pártcsalád vezetését: többek között az erdélyi magyar RMDSZ-szel együtt a csoportosulás továbbra is számíthat Románia támogatására. Eközben a Néppártból felfüggesztett Fideszt bár meghívták Zágrábba, az nem ment el, igaz, felfüggesztve a kongresszuson az elnökség személyéről nem szavazhattak volna.

„Engedjék meg, hogy elmondjak valamit magamról. A nevem: Orban. De hogy eloszlassam a kételyeket: a nevem Ludovic Orban”

– mondta az új román kormányfő széles mosollyal a száján. A kis csipkelődés annyira tetszett a néppárti delegáltaknak, hogy Orban nagy tapsot is kapott érte a teremben.

(Kép: MTI/MEDIAFAX/Alexandru Dobre)

Forrás: Azonnali

forrás:propeller.hu

Sunt în Orban, dar nu în Orban – premierul ungar a primit o lovitură

22 noiembrie 2019 | Postări | Sala de presă a UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter, Viața publică

Chiar mai clar, premierul român nu s-ar fi putut îndepărta de numele său, fiind, prin urmare, aplaudat la Congresul Partidului Popular European din Zagreb.
Sunt în Orban, dar nu în Orban – premierul ungar a primit o lovitură

Cu un zâmbet, noul premier român de dreapta al lui Ludovic Orban a declarat Congresului Zilei Europene de la Zagreb, alături de alți delegați ai partidului, să nu se înșele în viitor cu colegul său ungar Viktor Orbán.

Orban, liderul Partidului Național Liberal Român, a susținut joi un discurs la Zagreb, susținând sprijinul Partidului Popular European și liniștind familia de centru-dreapta: inclusiv RPD transilvănean, grupul poate conta pe sprijinul României. Între timp, Fidesz, care a fost suspendat din Partidul Popular, a fost invitat la Zagreb, dar nu a plecat, însă, suspendat la congres, nu au putut vota Președinția.

„Permiteți-mi să vă spun ceva despre mine. Numele meu este Orban. Dar pentru a-mi alina îndoielile: Numele meu este Ludovic Orban. ”

A spus noul șef al guvernului român, cu un zâmbet larg pe gură. Micul ciupit a fost atât de atrăgător pentru delegații partidului încât Orban a primit o mare aplauză în sală.

(Imagine: MTI / MEDIAFAX / Alexandru Dobre)

Sursa: Instant

Sursa: propeller.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 2 alkalommal mai nap |