< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Szél: A Mi Hazánk antiszemita gyűlöletkeltése a legmagasabb szintű kormányzati támogatással zajlik

| Mobile | RSS

Szél: A Mi Hazánk antiszemita gyűlöletkeltése a legmagasabb szintű kormányzati támogatással zajlik

“A legsötétebb időket idéző, nyíltan antiszemita plakátok jelentek meg ma a budapesti köztereken, amelyek az Index két újságíróját ábrázolják. A Mi Hazánk antiszemita gyűlöletkeltése a legmagasabb szintű, kormányzati támogatással zajlik: az utóbbi időben óriási felületet kapott a náci párt a kormánymédiában, az M1-en szabadon uszíthatott általa “magyargyűlölőnek, idegenszívűnek” tartott újságírók ellen.” – írja Szél Bernadett Facebook-oldalán.

A teljes írást a posztban olvashatja el:

Szél Bernadett

13 órája ·

A legsötétebb időket idéző, nyíltan antiszemita plakátok jelentek meg ma a budapesti köztereken, amelyek az Index két újságíróját ábrázolják. A Mi Hazánk antiszemita gyűlöletkeltése a legmagasabb szintű, kormányzati támogatással zajlik: az utóbbi időben óriási felületet kapott a náci párt a kormánymédiában, az M1-en szabadon uszíthatott általa “magyargyűlölőnek, idegenszívűnek” tartott újságírók ellen. Az, hogy itt tartunk, hogy gyomorforgató plakátok jelenhettek meg ma az utcákon, vastagon a kormány felelőssége is. Azé a kormányé, amelyik évek óta mást sem tesz, mint egymás ellen fordítja a magyart a magyarral, amelyik folyamatosan abból próbál politikai tőkét kovácsolni, hogy megmondja, ki a nemzet része és ki nem az. Amelyik gondolkodás nélkül lehazaárulózza és nemzetellenesnek minősíti azokat, akiknek annyi a “bűnük”, hogy nem értenek vele egyet. Végtelenül káros, bűnös és felelőtlen az a politika, amelyik a nemzeti kártyát felhasználva hergel a másként gondolkodók ellen. A kormányzati teljesítményt feltmutatni képtelen, az oktatást és egészségügyet rendbe hozni nem tudó, katasztrófahelyzetekben csődöt mondó kormány egyre mélyebbre megy a gyűlöletkeltésben és a megosztásban, csak hogy fenntartsa hatalmát. A normálisan gondolkodó, józan többségnek megálljt kell parancsolnia ennek az őrületnek. Én egy olyan országban akarok élni, ahol alap, hogy senki nem kérdőjelezi meg a másik nemzethez tartozását. Ahol a politika nem a nemzet megosztásán, a nemzeti jelző kisajátításán és a másik oldal lehazaárulózásán élősködik. Ahol lehet egyet nem érteni egymással alapvető kérdésekben is anélkül, hogy elvitatnánk a másik hazaszeretetét. Én egy ilyen országban akarok élni, és hiszem azt is, hogy csak egy ilyen országban kezdhetünk el végre a közös ügyeinkkel foglalkozni, megoldani azokat a problémákat, amiket mindaddig képtelenek vagyunk, amíg a “ki a magyar” kérdése köt minket gúzsba.

fecsego.eu( atv.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |