< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y /Közel 500 millió forint adót csaltak – letartóztatásukat indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y /Közel 500 millió forint adót csaltak – letartóztatásukat indítványozta a főügyészség

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik két algyői székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjeként követtek el bűncselekményeket.

A megalapozott gyanú szerint a két algyői ipartelepen székhellyel rendelkező gazdasági társaság a 2016. év tavasza és a 2017. év vége közötti időszakban az általános forgalmi adó bevallásaiban nem teljeskörűen tűntette fel az általa nyújtott szolgáltatásokról kiállított számlákat, illetőleg nem nyújtott be adóbevallást az egyébként valós gazdasági eseményekről. Ezzel összefüggésben az egyik cégnél mintegy 232 millió forint adóhiány keletkezett, míg a másik gazdasági társaságnál 245 millió forint adóhiányt állapítottak meg.

A folyamatban levő nyomozás során a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozható bizonyítékokat semmisítettek meg, adattartalmakat töröltek, valamint egyéb módon is megpróbálták az eljárást meghiúsítani, melyre figyelemmel a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Adatok merültek fel arra is, hogy a bűncselekmények elkövetésében közreműködő társuk ismeretlen helyre távozott és erre, valamint a cselekmények tárgyi súlyára is figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Mindezeken túlmenően a gyanúsítottak egyike a gyanúsítás tárgyát képező cselekményt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt látszik megvalósítani, elítélésének alapját szintén egy költségvetési csalás képezte.

A főügyészség indítványának tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott üléseken fog dönteni.

Szeged, 2019. november 29.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 514 megnézve, 2 alkalommal mai nap |