< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: Sajtóközlemény/ Öt év szabadságvesztés emberölés bűntettének kísérlete miatt

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény/ Öt év szabadságvesztés emberölés bűntettének kísérlete miatt

Megjelenés ideje: 2019. november 26., 14:53

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki B. S. vádlottat emberölés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott 2017. március 29. napján ült be az egyik nagyéri presszóba, ahol italozni kezdett. A presszóban való tartózkodása során beszélgetésbe elegyedett a sértettel, kölcsönösen meghívták egymást egy-egy italra. A közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában levő vádlott este 10 órakor kiment a presszó elé dohányozni, ahová magával vitt egy talpas üvegpoharat is. Nemsokkal ezután kilépett a sértett is, amikor a vádlott minden előzmény és ok nélkül a falhoz lépett a kezében levő pohárral és azt összetörte. A pohár több darabra tört, azonban a vádlott kezében maradt az üvegpohár törött talpa, az abból kiálló csonkkal. A vádlott ezt követően egy hirtelen, irányított, fentről lefele irányuló mozdulattal, közepes erővel a sértett nyaka felé tett egy vágó mozdulatot. A gyors mozdulattól védekezni sem tudó sértett bal állkapcsától indulóan a nyakán mintegy 15 cm hosszú, erősen vérző sérülés keletkezett. A sértett és a körülötte állók ráfogtak a vádlott kezére, megpróbálták földre nyomni, azonban a dulakodás során a vádlott több alkalommal a törött pohártalppal megpróbálta a sértettet hason szúrni. A vádlott kezéből a jelen levők csak nehezen tudták kicsavarni a pohárcsonkot. A vádlott cselekményével a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A fentieken túl a vádlott a sértett hozzátartozóját személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg, amikor az a vádlottat a cselekménye miatt kérdőre vonta.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be felmentés és eltérő jogi minősítés, összességében jelentős enyhítés érdekében. Minderre tekintettel az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Szeged, 2019. évi november hó 26. napján

Leave a Reply 168 megnézve, 1 alkalommal mai nap |