< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu / Blog article: Kiderült Kálmán Olga horribilis fizetése, Karácsonyék mellébeszéléssel menekülnének a botrány elől

| Mobile | RSS

Kiderült Kálmán Olga horribilis fizetése, Karácsonyék mellébeszéléssel menekülnének a botrány elől

MÁRKOS IMRE ÖRS2019.12.01. 17:47

Karácsonyék egy újságíró közérdekű adatigénylésére kénytelenek voltak kiadni, hogy Kálmán Olga egymillió forintot kap a Városházán havonta. Karácsony Gyurcsány-párti helyettese, Gy. Németh Erzsébet ezután egy Facebook-posztban név nélkül, olyan megfogalmazásban, hogy lehetőleg ne lehessen felismerni, a pozíciókat és a hozzá tartozó összegeket megírta. Miután az Origo tegnap nyilvánosságra hozta, hogy Cs. Kádár Péter posztja alapján Kálmán Olga fizetése egymillió forint, Gy. Németh próbál úgy tenni, mintha nem titkolni akarta volna az összeget, ebben a balliberális propagandamédia a partnere. Ráadásul Karácsonyék a közérdekű adatigénylésnek csak részben tettek eleget, azt ugyanis nem írták meg, hogy mi Kálmán Olga munkaköri leírása. Mit kell tennie ezért az elképesztően magas összegért, ami többszázezerrel magasabb, mint Gy. Németh másik tanácsadójáé? Az Origo kérdéseire most már több, mint két hete nem válaszolnak.

Ahogy arról az Origo beszámolt, az amúgy baloldali Cs. Kádár Péter újságíró közérdekű adatigényléssel fordult a Fővárosi Önkormányzathoz, mert arra volt kíváncsi, hogy Kálmán Olga pontosan mit csinál ott, és mennyit kap ezért a tevékenységéért. 

Kálmán OlgaFORRÁS: ORIGO

Cs. Kádár Péter a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a választ, amit állítása szerint a Fővárosi Önkormányzat küldött: „Kálmán Olga munkavállaló munkaszerződés szerinti munkaköre kulturális tanácsadó. Alapbére bruttó 1 000 000 Ft. Nevezett személy a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes irányítása alatt látja el munkáját. Tisztelettel: Számadó Tamás főjegyző”

A baloldali újságíró arra is rákérdezett, hogypontosan mi Kálmán Olga munkaköri leírása, miért fog ő fizetést kapni az adófizetőktől? Választ azonban nem kapott rá.

Az Origo is megkereste Számadó Tamás főjegyzőt azzal kapcsolatban, hogy Kálmán Olga konkrétan milyen elvégzendő munkáért fog pénzt kapni, azaz mi a pontos munkaköri leírása?

Választ azonban két nap elteltével sem kaptunk, ahogy korábbi, hetekkel ezelőtti kérdéseinkre se.

Kálmán Olga főnöke, Gy. Németh Erzsébet gyurcsányista politikus, aki Karácsony Gergely kulturális és humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a közösségi oldalára az adatigénylés után kiírta, hogyaz önkormányzati főtanácsadó, kulturáért (így rövid „u”-val) felelős szakreferens bruttó egymillió forintot keres.A helyesírási hibával ellátott bejegyzést persze csak azután volt hajlandó közzétenni, hogy közérdekű adatigénylést kértek a Fővárosi Önkormányzattól, de ezt is csupán részben tette meg, a pontos feladatkör leírása nélkül.

Ráadásképpen Gy. Németh – nyilván nem véletlenül – nem írta oda Kálmán Olga nevét.

Budapest balliberális vezetése számára is kínos tehát, hogy a bukott televíziós műsorvezetőből DK-s politikussá lett Kálmán Olgát nekik kell kifizetni – ráadásul ilyen horribilis összeggel. Az sem lehet véletlen, hogy nem közölték, milyen munkát kell végeznie ezért. Ha egyáltalán kell.

Egyébként Gy. Németh még a bejegyzése címében sem mond igazat, hiszen azt állítja, hogy ő az átlátható városvezetésben hisz (csupa nagybetűvel), ez azonban nem felel meg a valós tényeknek.

Az Origo első alkalommal még november 14-én kereste meg a Fővárosi Önkormányzatot a következő kérdésekkel:

  • Pontosan mennyibe fog kerülni Kálmán Olga foglalkoztatása a főváros költségvetésének, illetve a budapestieknek?
  • Pontosan milyen feladatkörben dolgozik a DK-s politikus?
  • Milyen szerződés keretében foglalkoztatják a DK-s politikust?

A Karácsony-féle „nagyobb átláthatóság jegyében” választ még azóta sem kaptunk.A balliberális média közben azt a hamis látszatot is kelti, mintha Kálmán Olga maga árulta volna el, hogy mennyit fizetést kap.

Ez azonban nem igaz, ehhez közérdekű adatigénylésre volt szükség. A balliberális média tehát ismét lebukott.

fecsego.eu/origo.hu

Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |