< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y((Letartóztatásban a magát plébánosnak kiadó csaló

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y((Letartóztatásban a magát plébánosnak kiadó csaló

              6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                                    E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a dorogi illetőségű férfinak a letartóztatását, aki 2014. decemberétől másfél éven át magát plébánosnak kiadva egy valótlan örökségre hivatkozással összesen több, mint 23,5 millió forintot csalt ki a sértettől.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azzal a valótlan történettel kereste fel a volt plébános sértettet, hogy mindketten örököltek egy olyan személy végrendelete alapján, akinek a fia temetésén a sértett még az 1970-es években káplánként közreműködött. Állításának alátámasztása érdekében a gyanúsított a sértett előtt felmutatott több különböző, valótlan tartalmú, illetve hivatalosnak látszó iratot, valamint egy-egy hamis végrendeletet is, amelyek 30.000 euró illetve 80.000 euró örökség ígéretéről szóltak. Miután a gyanúsított a sértettel elhitette, hogy mekkora vagyont örökölhet, további, valótlan indokokra, így illetékek, pótlékok befizetésére hivatkozással tőle 66 alkalommal különböző nagyságrendű pénzösszegeket csalt ki, azokat a bankszámlájára utaltatva át.

A járási ügyészség a minősített csalás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye valamint a folytatólagosan elkövetett cselekmény kapcsán fennálló bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2019. december 03.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |