< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Kedves Barátom/ Tisztelt Főszerkesztő Úr!

| Mobile | RSS

Kedves Barátom/ Tisztelt Főszerkesztő Úr!


Gyurcsány Ferenc hírlevele

Kedves Barátom!
A kormány kíméletlen bosszút tervez a Fideszt leváltó budapestiek ellen. Azt akarják, hogy a jövőben csak azok a színházak kaphassanak állami támogatást, amelyeknek az igazgatóválasztásába a kormány is beleszólhat. Ők akarják megmondani, hogy ki lehet és ki nem lehet színházigazgató, ők akarják megmondani, hogy miről szólhat a színház 2019-ben Budapesten. Ez a szabad, kormánytól független színházak végét jelentené.
Most rajtunk a sor, hogy az önkormányzati vereségét megbosszulni vágyó Fideszt megállítsuk. A Katona József Színház hétfő este, december 9-én 18 órára tüntetést szervez a Madách térre. Közös felelősségünk, hogy minél többen ott legyünk és megmutassuk: nem adjuk a színházainkat, nem adjuk a szabad kultúrát! A tüntetésen többek között Mácsai Pál és Pintér Béla is felszólal. A Katona József Színház társulata egy videót is készített Neked, hogy semmiképpen se felejts el eljönni: MEGNÉZEM A VIDEÓT! Mindketten tudjuk, hogy a kultúra csak akkor értékes, ha szabad. Most rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e védeni a színházak szabadságát a Fidesztől! Ott a helyünk!  
Barátsággal,
Gyurcsány Ferenc
Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |