< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Terézváros is nekiment a Liget-projektnek

| Mobile | RSS

Terézváros is nekiment a Liget-projektnek

Az ellenzéki vezetésű VI. kerület szerint az egész beruházást újra kell tervezni társadalmi egyeztetés keretében

szerző: BK

Határozatban szólította fel Terézváros önkormányzata a beruházót a Városligetben folyó építkezések leállítására, és kéri a teljes projekt újratervezését társadalmi egyeztetés keretében – írta közleményében Heltai László (LMP) terézvárosi önkormányzati képviselő a csütörtöki testületi ülésen az ellenzéki pártok szivárványkoalíciója által elfogadott határozat kihirdetése után.

A javaslatot Heltai László a környezetvédelmi bizottság elnökeként Temesvári Szilvia (Párbeszéd) környezetvédelemért felelős alpolgármesterrel nyújtotta be.

A határozat szerint a Liget Budapest projekt egészét újra kell gondolni és újra kell tervezni. Ennek érdekében felszólítják a beruházót és a megrendelő minisztériumot, hogy a folyó építkezéseket állítsák le, az el nem kezdetteket pedig ne indítsák el a Fővárosi Közgyűlés november 5-i határozatában eldöntött társadalmi egyeztetés lezárultáig.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, szerdán Horváth Csaba zuglói szocialista polgármester a már meglévő épületek visszabontását sem zárta ki. Pedig, mint azt a Magyar Hírlap is megírta, a független Inspira Re­search Groupnak a Városliget fejlesztéséről készült közvélemény-kutatása eredménye szerint a fővárosiak hetven százaléka támogatja a Liget Budapest projektet, amelynek elfogadottsága a fiatalok, családosok és a parkot övező belvárosi kerületek lakosai – így a terézvárosiak – között is kimagasló volt. Baán László, a projekt miniszteri biztosa a felmérés eredményéről elmondta, hogy a fejlesztés legalapvetőbb célkitűzése a park évtizedek óta elhanyagolt zöldfelületeinek rehabilitálása, kiterjedésük hatvanöt százalékra növelése. Baán szerint a megépíteni tervezett épületek Budapest új jelképei lesznek.

fecsego.eu/magyar hírlap.hu

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |