< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y// Vádemelés a szerb fegyvercsempészekkel szemben – FOTÓKKAL ÉS VIDEÓVAL

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y// Vádemelés a szerb fegyvercsempészekkel szemben – FOTÓKKAL ÉS VIDEÓVAL


              6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                                    E-mail: csongrad.fou@mku.hu

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a két szerb férfi ellen, akiket idén júniusban a szlovák Interpol Iroda jelzése alapján indított rendőri ellenőrzés eredményeként fogtak el Szegeden.

A vádirat szerint a szlovák hatóságok egy nemzetközi körözés alatt álló gépjármű kapcsán jelezték, hogy azt olyan elkövetők használhatják Magyarországon, akik több, Szlovákiában, fegyveresen elkövetett bankrablással hozhatók összefüggésbe.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai egy helybeli apartmanház közelében megtalálták a keresett járművet, és megállapítást nyert, hogy az azzal utazók a vendégházban béreltek szobát. Az ott foganatosított kutatáskor a fürdőszobából két, üzemképes, lövés leadására alkalmas állapotban lévő maroklőfegyver valamint az azokhoz tartozó, összesen 13 darab lőszer került elő, melyek tartásához szükséges engedéllyel a vádlottak nem rendelkeztek. Előkerült továbbá két, hamis adatokra kiállított, de a vádlottak fényképét tartalmazó, horvát személyi igazolvány is. A vádirat szerint a vádlottak az szálláshelyre is ezen hamis igazolványokban szereplő álnéven jelentkeztek be illetve a gépjárművük forgalmi rendszámát is kicserélték, azon egy másik szlovák gépjárműre kiadott rendszám szerepelt.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás előkészületének vétsége valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatás alatt álló vádlottak felelősségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az üggyel összefüggésben készült videó-és képfelvételek az alábbi linken érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kulfoldi-fegyveresek-rendorkezen#7

Szeged, 2019. december 17.

 Dr. Kopasz Zsolt      

       főügyész

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |