< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Bombaruhákat szerzett be a Készenléti Rendőrség majdnem 200 millió forintért

| Mobile | RSS

Bombaruhákat szerzett be a Készenléti Rendőrség majdnem 200 millió forintért

168 óra

2019. december 18.

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A Készenléti Rendőrség 194,5 millió forintot költött 10 darab (és opcionálisan még plusz 1-1 darab) bombaruha beszerzésére – írja a Népszava az új, uniós közbeszerzési értesítő alapján. 

A tenderben hipermodern EOD 10 tűzszerész szkafandereket és a EOD Tac 6 ruhákat rendeltek, sisakokkal együtt. Előbbi darabját 19,83 millió forintért, utóbbit 11,91 millió forintért vették meg a tender egyetlen pályázójától, a honvédségi és rendőrségi beszerzésekben is nagypályás Milipol Zrt.-től.

Fotó: epequip.com

A KR-nek nem is ez az első ilyen beszerzése, hiszen tavaly novemberben is beszereztek egy darab EOD 10-es, sisakkal ellátott szkafandert 18,96 millióért és két EOD Tac 6-ot 23,55 millióért, szintén a Milipoltól. Az újabb szerződésben néhány százezer forinttal többe kerültek a ruhák, de ezúttal a nyertes pályázó a korábbi három éves jótállás helyett ötévest vállalt az áruért.

A szkafanderek belső világítással, kommunikációs panellel és saját ventilációs rendszerrel vannak ellátva, amelyek egyenként egy mázsát is nyomhatnak, a mozgás mégis akadálytalan bennük.

Napi.hu kedden írta meg, hogy 220 millióért vennének egy bombaszállító konténer a készenlétisek, a hirado.hu pedig december 14-én számolt be róla, hogy tűzszerészeik új kiképző központot kaptak.

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |