< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet, Kultúra / Blog article: Erdészet Az Országos Erdészeti Egyesület ezer fát ültet gyerekekkel közösen a fővárosban

| Mobile | RSS

Erdészet Az Országos Erdészeti Egyesület ezer fát ültet gyerekekkel közösen a fővárosban

Az első fák kedden kerültek a földbe a II. kerületben.

Ezer fát ültet el december közepén gyerekekkel közösen Budapesten az Országos Erdészeti Egyesület, az első fák kedden kerültek a földbe a II. kerületben – közölte a projekt kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az összegzés felidézi, hogy az Országos Erdészeti Egyesület szeptemberben hirdetett családi rendezvényt, a IV. Erdővarázs Családi Napon 10 ezer érdeklődő vett részt. Ott a fával borított területek növelése, a fásítás, a fenntartható erdőgazdálkodás fontosságára is felhívták a figyelmet.

A rendezvényen meghirdették a gyerekeknek szóló Tenyérvarázs elnevezésű projektet is. A gyerekek tenyérlenyomatukat helyezhették el egy erre a célra felállított felületen, hogy később az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen ültethessenek fákat. A játékban 1014 tenyérlenyomat gyűlt össze.

A közlemény szerint az első 50 fa elültetése kedden történt meg Budapesten, a II. kerületi Szépvölgyben, az Árpád-kilátótól északra eső területen.

A projekt keretében őshonos fafajokat, molyhos tölgyet és házi berkenyét ültetnek, amellyel a spontán megjelenő kőrisekkel és juharokkal együtt egy sok fafajból álló, többkorú erdő létrehozásához szeretnének hozzájárulni, ami remélhetőleg jobban meg tud küzdeni a klímaváltozás kihívásaival – olvasható a közleményben.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |