< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Itt a legfrissebb kutatás: a Fidesz támogatottsága már a falvakban is kezd összeomlani((Voici les dernières recherches: le soutien du Fidesz commence à s’effondrer dans les villages

| Mobile | RSS

Itt a legfrissebb kutatás: a Fidesz támogatottsága már a falvakban is kezd összeomlani((Voici les dernières recherches: le soutien du Fidesz commence à s’effondrer dans les villages

2019.11.21.

A Závecz Research kutatása szerint az elmúlt két hónapban a Fidesz tábora a teljes választókorú népességen belül jelentőset csökkent. Azonban Budapest mellett a falvakban is jelentőset zuhant az Orbán-párt támogatottsága.

A Závecz Research legfrissebb kutatása szerint az elmúlt két hónapban a fideszes tábor a teljes választókorú népességen belül 35-ről 32 százalékra csökkent. Ugyanebben az időszakban a Momentum tábora 5-ről 8 százalékra nőtt, a DK támogatottsága (9%) nem változott, a Jobbik maradt 6 százalékon, az MSZP-é 6-ról 5 százalékra csökkent.

Ebben a hónapban a Fidesz a biztos pártválasztók között 49 százalékot ért el, a DK az aktív szavazók 15, míg a Momentum 11 százalékára számíthat. A Jobbik 9, az MSZP 8 százalékot kap.

Az önkormányzati választás is hatással volt a pártpreferenciák alakulására, a Fidesz tábora 2,8 millióról 2,5-2,6 millióra csökkent.

A budapesti visszaesés a leginkább szembetűnő, ugyanis itt 15 százalékkal csökkent a kormánypárt tábora. Ezen kívül a falvakban is sokan pártoltak el a Fidesztől, 8 százalékkal csökkent a támogatók aránya.

A Fidesz csökkenése Budapesten és a falvakban azért is jelentős, mert ez már az úgynevezett statisztikai hibahatárt is meghaladta. Ráadásul ez már nem egy kismértékű errodáció a kormánypárt bázisában.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz már a falvakban is kezdi elveszteni az emberek bizalmát, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy már nem csak a városiaknak, de a falusiaknak is elegük van Orbánékból.

fecsego.eu/HírHugo

Voici les dernières recherches: le soutien du Fidesz commence à s’effondrer dans les villages

18 décembre 2019 | Messages | epbudapest@europarl.europa.eu, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Talking News

21/11/2019.

Selon une étude de Závecz Research, le camp de Fidesz a considérablement diminué au cours des deux derniers mois dans la population électorale globale. Cependant, outre Budapest, le soutien du parti Orbán a également fortement diminué dans les villages.

Selon une étude récente de Závecz Research, le camp du Fidesz est passé de 35% à 32% de la population électorale totale au cours des deux derniers mois. Au cours de la même période, le camp de Momentum est passé de 5 à 8%, le soutien de DK (9%) est resté inchangé, celui de Jobbik est resté à 6% et celui de MSZP est passé de 6 à 5%.

Ce mois-ci, le Fidesz a atteint 49% des électeurs sûrs du parti, DK comptait 15% des électeurs actifs et Momentum 11%. Jobbik obtient 9% et MSZP 8%.

Les élections municipales ont également affecté les préférences des partis, le Fidesz étant passé de 2,8 millions à 2,5-2,6 millions.

Le ralentissement à Budapest est le plus frappant, le camp du parti gouvernemental ayant baissé de 15%. En outre, de nombreux villageois du Fidesz étaient également en faveur du soutien, avec une baisse de 8% des supporters.

Le déclin du Fidesz à Budapest et dans les villages est significatif car il a déjà dépassé la soi-disant marge d’erreur statistique. De plus, il ne s’agit plus d’une légère érosion de la base du parti au pouvoir.

Les médias de propagande ne rapporteront pas que le Fidesz est déjà en train de perdre la confiance des gens dans les villages, alors merci de partager ce post afin que non seulement les citadins, mais les villageois en aient assez des Orbans.

fecsego.eu/HírHugo

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |