< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Gyurcsány Ferenc hírlevele(( Kedves Barátom/Tisztelt főszerkesztő Úr

| Mobile | RSS

Gyurcsány Ferenc hírlevele(( Kedves Barátom/Tisztelt főszerkesztő ÚrGyurcsány Ferenc hírlevele
Kedves Barátom!  
A nyakunkon az év vége, ilyenkor pedig érdemes számot vetnünk, hogy milyen volt az idei évünk. 8 évvel a DK alapítása után én idén is megtettem ezt. Nem szeretek sikerekről beszélni akkor, amikor a hazánk a fideszes kétharmad karmaiban van, mégsem mehetünk el szó nélkül az idei év eseményei mellett. Most jött el az a pont, amikor általános szerénységünket egy pillanatra – de csak egyetlen pillanatra! – félretéve megjegyezhetjük, hogy történelmi évet tudhat maga mögött a Demokratikus Koalíció.
Ez leginkább két eseménynek köszönhető. Az egyik az európai parlamenti választás, amelyen a DK a legerősebb ellenzéki párt lett. Ezzel mi lettünk a legnagyobb európai befolyással rendelkező magyar ellenzéki párt; 4 képviselőt küldhettünk az Európai Parlamentbe, sőt egyiküket egyenesen az Európai Parlament alelnökévé választották.
És bár nagyon büszkék vagyunk a kizárólag DK-s sikerekre is, a másik idei esemény még az EP-választásnál is fontosabb volt. A DK a többi ellenzéki párttal közösen legyőzte a Fideszt az önkormányzati választáson. Budapesten és több magyar nagy- és kisvárosban is megmutattuk, hogy Orbán Viktor nem legyőzhetetlen, sőt az ellenzéki összefogással szemben kifejezetten védtelen. 2006 óta ez volt az első alakalom, hogy a Fidesz választási vereséget szenvedett el. A fővárosunk, városaink és kerületeink visszaszerzésénél jobb dolog tényleg nem történhetett volna velünk idén.
És persze írhatnék még arról, hogy a legfrissebb kutatások szerint továbbra is a DK a legerősebb ellenzéki párt, de nem ez a lényeg. Tényleg nem. Hanem az, hogy újra van remény. 2019 sokaknak visszaadta, nekünk megerősítette a hitünket abban, hogy 2022-ben véget vethetünk az Orbán-rendszernek és lerakhatjuk a szabad, demokratikus, európai Magyarország alapjait. Ez az igazán lényeges dolog. Ezt pedig együtt értük el, Te is kellettél hozzá. Épp ezért hadd zárjam úgy az összegzésemet, hogy köszönöm!   Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök
Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |