< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Németh Szilárd mellett az ott egy túl élethű játékkatona vagy csak egy megkínzott magyar honvéd?

| Mobile | RSS

Németh Szilárd mellett az ott egy túl élethű játékkatona vagy csak egy megkínzott magyar honvéd?

2019. december 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek, Közélet

Fotó: Ruzsa Istvan / Honvédelem.hu

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára érdekes díszletelem társaságában tartott sajtótájékoztatót a 2020-as honvédségi költségvetésről.

“A honvédelem, Magyarország függetlenségének és biztonságának a szavatolása jövőre is a kormány legfontosabb feladata lesz” – kezdte sajtótájékoztatóját Németh Szilárd, itt éppen a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának szerepében. A helyszín nem feltétlenül akciófilmbe illő díszlete azonban kapott egy furcsa elemet, de erről egy kicsit később. Először rögzítsük, hogy a pacalnagykövet szerepében többször is brillírozó államtitkár örömmel jelentette be:2020-ban rekord összeget, 103 milliárd forinttal többet költhet a Magyar Honvédség, mint 2019-ben, ami így 616 milliárd forint.Ebből a 616 milliárdból 216 milliárdot, több mint 30 százalékot a magyar honvédség fejlesztésére kell fordítani – mondta Németh Szilárd, majd hozzátette, ez 10 százalékkal több, mint amit a NATO elvár. Ezután az államtitkár még beszélt nagyjából tíz percig, ha szeretnék, itt lejjebb nézzék vissza bátran az egész sajtótájékoztatót, de most inkább térjünk vissza eredeti tárgyunkhoz, a díszlethez, illetve a díszletből egy kissé kilógó díszletelemhez. A sajtótájékoztató nagyjából 13 perce alatt végig ott állt Németh Szilárd mellett-mögött egy alak. Egyelőre nem tudtuk eldönteni, hogy egy teljes katonai menetfelszerelésbe öltöztetett áruházi próbababáról vagy szimplán egy élő magyar honvédról van szó, aki eltáv helyett büntetésből kapta a mozdulatlan biodíszlet statisztaszerepét Németh Szilárd mellé.Ha utóbbiról van szó, akkor az nem büntetés, hanem emberkínzás.A díszletelem alkalmazásának célja – legalábbis a Népszava munkatársai egyöntetűen erre tippeltek – minden kétséget kizáróan a sajtótájékoztatón megjelent ellenzéki újságírók megfélemlítése volt. De nézzék, és döntsenek: egy túl élethű játékkatona vagy csak egy megkínzott magyar honvéd?

fecsego.eu/népszava online.hu

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |