< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: ITT AZ ÚJABB CSALÁS: A DK LELEPLEZTE ORBÁNÉK HAMIS ADATAIT

| Mobile | RSS

ITT AZ ÚJABB CSALÁS: A DK LELEPLEZTE ORBÁNÉK HAMIS ADATAIT

Varjú László – Kép: Tóth Gergő/Népszava

Tégy a kormánypropaganda ellen:

A Központi Statisztikai Hivatal egy képviselői kérdésre adott válaszában elismerte, hogy az átlagbér kiszámításakor nem vesz figyelembe egymillió 700 ezer embert.

Éppen azokat, akik magyar kis- és középvállalkozásoknál dolgoznak, jóval alacsonyabb bérekért, mint például a multicégek dolgozói. A kormány által propagandacélokra használt KSH-tól évek óta azt hallgatjuk, hogy mennyit nőtt az átlagbér, legutóbb azt mondták, hogy ez bruttó 360 ezer forint.

Most kiderült, hogy ez hazugság, az átlagbér biztosan jóval alacsonyabb ennél. Mostantól, ha a kormány vagy a KSH bármilyen számot közöl a bérekkel kapcsolatban, azt mindenki tekintse propagandahazugságnak.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a KSH segítségével évek óta hazudozik a magyar bérekről, átverve magyarok millióit.

A DK szerint állami hazudozás helyett a bérek valódi emelkedésére van szükség, ezt azonban hosszú távon csak az európai minimálbér bevezetése tudja garantálni.

Mi a legeurópaibb pártként azért dolgozunk itt és Európában is, hogy legyen európai minimálbér, nekünk, magyaroknak is.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |