< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Újabb kórház esett el: ez bedöntheti egész Budapestet

| Mobile | RSS

Újabb kórház esett el: ez bedöntheti egész Budapestet

Írta Takezo

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat, értesült az Index. Az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat, a tárgyalások pedig nem vezettek eredményre. Értesüléseket a kórház nem cáfolta.

Mivel a kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton, innentől kezdve lehetetlen lesz megszervezni az ügyeleteket, mert ennyi sebész szakorvost nem lehet ilyen rövid idő alatt pótolni. Ez azonban

egész Budapest ügyeleti rendszerét veszélybe sodorja!

Hiszen, a többi budapesti kórházban is hasonlóan túlterhelt már most a sebészeti ügyelet, ha pedig a Jahn Ferenc kórházban felvett sürgős eseteket is átirányítják, a helyzet tarthatatlanná válik.

Mindezek az esetek azt támasztják alá, hogy igaza van Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara új elnökének, amikor arról beszél, hogy 1 millió forintra kell emelni az orvosi alapbért. Csak addig kellene ezt megtenni, amíg nem halnak meg emberek a műtőasztalon, mert nincs orvos, aki megműtse őket.

fecsego.eu/pesti bulvár

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |