< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Lemondott mandátumáról Gréczy Zsolt

| Mobile | RSS

Lemondott mandátumáról Gréczy Zsolt

Lemondott mandátumáról Gréczy Zsolt

2019. december. 20. 19:52 2019. december. 20. 20:40 Itthon

szerző: hvg.hu

514

A politikus nem szeretné, ha a botránya a Demokratikus Koalíciót terhelné.

“2019. december 31-i hatállyal lemondok parlamenti mandátumomról

– jelentette be Gréczy Zsolt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Azt is elmondta, hogy a döntéséről tájékoztatta Gyurcsány Ferenc pártelnököt is. Gyurcsány úgy reagált: párttársa “hülyeséget csinált”

Mivel Gréczy a mandátumát listáról szerezte, így annak betöltéséről a DK elnöksége dönt.

A politikus azért döntött így, mert nem szeretné, hogy pornográf képeinek nyilvánosságra kerülése terhelje a pártját.

December 18-án írtuk meg, hogy egy magát nőnek kiadó személy zaklatással vádolta meg Gréczyt. Az ismeretlen levelében egy állítólag négy és fél éves megesett történetet írt le, amelynek végére négy képet is csatolt. Ezek közül kettőn egy Gréczy Zsoltra feltűnően hasonlító férfi szerepelt alsónadrágban, a további képeken egy pucér fenék, illetve egy alsónadrág volt látható. A levélíró ezekkel akarta bizonyítani a zaklatást, bizonyítékot azonban nem közölt arról, hogyan kerültek hozzá a képek, és a történetet sem támasztotta alá.

Ugyanerről az e-mail címről érkezett csütörtökön egy újabb levél, benne olyan fotókkal, amelyeken az ismeretlen levélíró állítása szerint Gréczy nemi szerve látható. A beazonosíthatatlan szerző ismét szexuális zaklatással vádolta meg a képviselőt, azt állítva, hogy kéretlenül küldözgette a neki a képeket. Ez alkalommal sem küldött bizonyítékot arra, hogy a fotókat valóban a politikustól kapta volna.

Gréczy ezután a Klubrádióban arról beszélt, hogy nem zaklatónak, sokkal inkább áldozatnak tartja magát. Azt állította, nem tudja, hogyan juthattak illetéktelenek a képekhez, mindenesetre – magyarázta – már javában zajlott a Borkai-botrány, mikor Fideszhez köthető körökből megüzenték, “jön a bosszú, a visszavágás”, készüljön, mert ő lesz a célpont.

Éppen ezért a kormánypártot sejtiaz ügy hátterében, de semmi olyat nem mondott, ami ezt bizonyítaná.

A politikus ismét visszautasította a zaklatás vádját, kijelentette:, az sem igaz, amit a levélíró a megismerkedésük körülményeiről írt. Azt is közölte, hogy az ügyben nagyon sok pert indít majd.

Korábban volt egy másik eset is, Gréczyt múlt héten a Mi Hazánk parlamenti szakértője, Palányi Nóra vádolta meg zaklatással. 

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |