< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet, Kultúra / Blog article: Tökéletes katona – Csúnyán összebalhézott Van Damme és Dolph Lundgren a bemutatón is

| Mobile | RSS

Tökéletes katona – Csúnyán összebalhézott Van Damme és Dolph Lundgren a bemutatón is

2019.12.25   szerző: csd  

Megosztás
Megosztás

A nyolcvanas évek két legikonikusabb akcióhőse, Jean-Claude Van Damme és Dolph Lundgren nem túl sűrűn szerepelt együtt közös produkcióban, ha mégis, az eredmény önmagáért beszél. Roland Emmerich 1992-ben megjelent Tökéletes katona című filmje legalábbis megkerülhetetlen darabbá vált a műfaj rajongóinak körében.

A reklám átugrása 2 másodperc múlva0:02 / 0:20Tökéletes katona – Előzetes (eredeti nyelven)PreviousNext

A film története nem kifejezetten bonyolult: egy szupertitkos katonai program keretében elesett harcosokat hibernálnak, majd élesztenek újra. Emlékeiket kitörölték, emberi érzelmeik pedig nincsenek, a fájdalomról pedig nem vesznek tudomást. Luc Devereux annak a különleges egységnek a tagja, amely ilyen katonákból áll, és akik bármikor, bárhol bevethetőek. Luc azonban különbözik a többiektől, egy akció során ugyanis halványan emlékezni kezd néhány dologra korábbi életéből, amikor pedig a csapata tagja kegyetlenül meggyilkol egy ártatlan férfit, fellázad társai ellen, ezzel pedig kihívja maga ellen a sorsot.

A sztoriban Van Damme és Lundgren egymás ősi ellenségeinek számítanak, még akkor is, ha egy ideig ugyanazon az oldalon harcolnak. A valóságban persze kiváló kapcsolatot ápoltak egymással a forgatások ideje alatt. És bár a Tökéletes katona nem éppen az A-kategóriás filmek közé tartozik, ettől függetlenül az 1992-es Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatásra került.

Nem is port kavart azonban, a média pedig napokig csámcsogott azon, a bemutató kezdete előtt, közvetlenül a bejáratnál a két színész alaposan összebalhézott, míg végül a biztonsági őrök kitessékelték mindkettőjüket. Az eset híre persze rövidesen elhalványult, egy későbbi riportban azonban Lundgren elárulta, hogy az egész csupán színjáték volt, és csak a nagyobb hírverés kedvéért kapta hajba kollégájával.

fecsego.eu/mafab.hu

Leave a Reply 320 megnézve, 1 alkalommal mai nap |