< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Korózs Lajos keményen nekiment Mészáros Lőrincnek!

| Mobile | RSS

Korózs Lajos keményen nekiment Mészáros Lőrincnek!

OLKT.hu

Nekiállt kinyomozni az MSZP, vajon miért vette meg az állam a multimilliárdos gázszerelő, Mészáros Lőrinc Mátrai Erőművét. Korózs Lajos, szocialista parlamenti képviselő, a Klubrádiónak elmondta:

“amennyiben nem kapják meg a szükséges adatokat, akkor ki fogják perelni az MVM igazgatótanácsi döntését, a szándéknyilatkozatot és az adásvételi szerződést is.”

Ahogy azt mi is megírtuk, adatkiadási pert indít a Magyar Villamos Művek (MVM) ellen a Mátrai Erőmű megvásárlásának részletei iránt érdeklődő Tóth Bertalan szocialista pártelnök.

A kormányfő strómanjának tartott Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus szenteste előtti nap jelentette be, hogy eladta az érdekkörébe tartozó áramtermelőt – az ország második legnagyobb áramtermelőjét – az állami energiacsoportnak. A vételárat nem tették közzé.

Az MSZP-elnök előzetesen kérte az MVM-től az adásvételt megalapozó szándéknyilatkozatot, ám csak az erről szóló közlemény címét kapta meg. Az MVM arról is tájékoztatta, hogy a szándéknyilatkozat nem volt az igazgatóságuk előtt. Ezt Tóth Bertalan – az ügylet számos részletének elhallgatása mellett – szintén furcsállja.

Korózs Lajos MSZP-s parlamenti képviselő a Klubrádiónak azt mondta, szeretnék megtudni, hogy az MVM igazgatótanácsa foglakozott-e az adásvétellel azt megelőzően, hogy a vásárlás megtörtént volna. Arra is kíváncsiak, hogy „mibe kerül ez a kaland a magyar adófizetőknek, miért jó az államnak egy veszteséges erőművet megvenni, amit már be kellene zárni, és milyen járulékos költségeket vesz át az MVM”.

Ő szintén hangsúlyozta, hogy közadatigényléssel is fordultak – még az adásvételt megelőzően – az MVM-hez, szerették volna a szerződésről szóló igazgatósági döntés dokumentumát megszerezni, illetve megismerni a szándéknyilatkozatot, de egyik beadványukra sem kaptak kielégítő választ.

A szándéknyilatkozat megismerése kapcsán biztos, hogy pert indítanak. Ki fogják perelni az MVM igazgatótanácsi döntését – ha volt ilyen –, és ha nem küldik meg részükre az adásvételi szerződést és annak minden mellékletét, akkor ebben az ügyben is pert fognak indítani – tette hozzá az MSZP-s politikus.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 842 megnézve, 1 alkalommal mai nap |