< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet, Tudomány/gazdaság / Blog article: A vidéki építkezők és a turisztikai cégek is jól járnak 2020-ban

| Mobile | RSS

A vidéki építkezők és a turisztikai cégek is jól járnak 2020-ban

Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatásokkal segítik a családokat és a vállalkozásokat, a kormány célja, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook oldalára feltöltött videóban.

DomokosErika, 2019. december 31. kedd, 17:37Fotó: Pixabay

Folytatódnak az adócsökkentések, Varga Mihály példaként a kisvállalati adó mértékét említette, amely 2020-tól 12 százalékra csökken, és ennek köszönhetően 45 ezer magyar vállalkozásnak mérséklődnek a terhei.

Kevesebb adót fizetne? Akkor ez a hír érdekelni fogja!

Ugyanakkor megjegyezte, a kormány felfüggeszti a reklámadót, amelynek mértéke így 2022-ig 0 százalék lesz, mindez pedig a tárcavezető szerint hozzájárul majd a piac bővüléséhez – írta az MTI.

A szálláshely áfáját a jelenlegi 18 százalékról jövőre 5 százalékra csökkentik, az intézkedéssel 32 milliárd forint marad a turisztikai vállalkozásoknál.

Egyszerűsítik az adóadminisztrációt: jövőre négy különböző járulékot vonnak össze, egy adótípust pedig megszüntetnek.

A pénzügyminiszter közölte, a falvakban élő családok mellett a vidéki építőipart is segítik, ugyanis 2020-tól adóvisszatérítést kaphatnak a kistelepülésen építkezők 5 millió forintig.

A kormány összesen 15 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja, hogy a vállalkozások könnyebben és olcsóbban juthassanak hozzá a beruházásiakhoz szükséges hiteleikhez – mondta az MTI szerint Varga.

A kormány célja hogy több és eredményesebb kutatás valósuljon meg Magyarországon, ezért jövőre 32 milliárd forinttal nő a kutatás-fejlesztés támogatása – jelentette ki a pénzügyminiszter, aki arról is beszámolt, hogy jövőre elindul az öntözésfejlesztési program, amelyben a következő időszakban 17 milliárd forint fordítanak majd erre a célra évente.

A munkát folytatjuk – mondta videójában Varga Mihály.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 786 megnézve, 1 alkalommal mai nap |