< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzata is reagált Orbán Viktor kijelentésére

| Mobile | RSS

Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzata is reagált Orbán Viktor kijelentésére

Világi Máté

VILÁGI MÁTÉKÖVETÉS2020.01.09. 22:53

Az igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár.TÁMOGASS TE IS!

Csemer Géza, Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke is reagált Orbán Viktor éves sajtótájékoztatóján tett kijelentésére, miszerint a gyöngyöspatai roma diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz.KAPCSOLÓDÓ

Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz

Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz

A kormányfő szerint a bírósági ítéleteknek nem szabadna sértenie az emberek igazságérzetét. Utasítást adott arra, hogy a fogva tartásuk körülményei miatt nemzetközi pert nyert raboknak ne fizessenek.

Csemer Facebook bejegyzésében röviden leírja a gyöngyöspatai romák kálváriáját: hogy mennyi ideig kellett szegregált oktatásban tanulniuk, hogy hogyan jártak hivatalról hivatalra ennek orvoslásáért (sikertelenül), majd hogyan vitték a bíróságra az ügyet, ahol megalázóan hosszan tartó eljárás után végül a bíróság kimondta, hogy törvénybe ütköző módon szegregálták a roma gyerekeket a helyi iskolában.

Az iskola ezután se változtatott a gyakorlaton, így az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vállalta, hogy kártérítési pert indít, amiből végül jogerős ítélet született.

Iskolaévenként 3-500 ezer forint kártérítés jár az elkülönített oktatás elszenvedőinek. Az életben való érvényesülés az iskolapadban kezdődik, ezt a lehetőséget vették el ezektől a gyerekektől, és ez az az okozott kár, amiért a bíróság szerint kártérítés jár.

A göngyöspatai RNÖ elfogadja a bíróság ítéletét, és arra kérnek másokat is, hogy azt ők is tartsák tiszteletben.

Zárjuk le méltósággal a múltat, dolgozzunk együtt egy jó hírű, sikeres és mindannyiunk számára élhető Gyöngyöspatáért.

A sajtótájékoztatás után a TASZ is felszólalt az ellen, ahogy a miniszterelnök a gyöngyöspatai roma gyerekekről beszélt.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |