< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Alkotmánybírósági közlemények/A VELENCEI BIZOTTSÁG ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI ALBIZOTTSÁGÁNAK ALELNÖKÉVÉ VÁLASZTOTTÁK VARGA ZS. ANDRÁST, AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG TAGJÁT

KÖZLEMÉNYEK

Új VELENCEI BIZOTTSÁG ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI ALBIZOTTSÁGÁNAK ALELNÖKÉVÉ VÁLASZTOTTÁK VARGA ZS. ANDRÁST, AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG TAGJÁT

2019. december 7.

Az albizottság véleményezi az Európa Tanács tagállamainak és a Velencei Bizottság más tagjainak alkotmánybíróságaira vonatkozó szabályozásokat. Feladatai közé tartozik továbbá a Velencei Bizottság jelentéseinek elfogadást megelőző megtárgyalása. Az albizottság tagjai hivatalból tagjai a tagállami összekötőkkel kibővített Alkotmánybírósági Vegyes-tanácsnak is, amely a bíróságok közötti párbeszéd meghatározó fóruma.

Az új tisztségviselők, így Varga Zs. András megbízatása is két évre szól.

Varga Zs. András 2013 októbere óta tagja a Velencei Bizottságnak.