< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kábítószer kereskedőkkel szemben emelt vádat a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kábítószer kereskedőkkel szemben emelt vádat a főügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival és társával szemben, akik Szeged belvárosában értékesítettek marihuanát.

A vádirat szerint a vádlottak egyike 2013. év óta a szegedi belvárosi lakása mellett, az Anna-kút közelében alkalomszerűen marihuanát értékesített. A fogyasztók mobiltelefonon hívták fel a férfit, akinek a lakásába felcsengettek, majd a társasház lépcsőházában kiporciózott adagokban került sor a kábítószer átadására. A férfi időközben a szükséges ismereteket is megszerezte, majd 2016-tól rábeszélte társát arra, hogy egy Szeged környéki tanyában kezdjenek el kendert termeszteni. A rokkantnyugdíjas, mozgásában erősen korlátozott férfi nehéz anyagi körülményei miatt elfogadta a társa ajánlatát és hozzájárult ahhoz, hogy a tanyája fő- és melléképületében kendert termesszenek. Mindezeken túlmenően segített a növények szaporításában, gondozásában, locsolásában amiért havi 50.000.-Ft-ot kapott. A rendőrség 2018. év novemberében tartott házkutatást a belvárosi lakásban, valamint a tanyán, ahol 16 db cserépben nevelt kendert, valamint 82 db tálcán elhelyezett virágzó kendert foglaltak le, több mint 2 kg szárított növényi törmelék mellett. A lefoglalt növényi anyagok tiszta hatóanyagtartama a jelentős mennyiség alsó határát is meghaladja.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott legalább nyolc fogyasztónak értékesített évek óta rendszeresen marihuanát, akik között kiskorúak is voltak.

A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban, illetőleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. január 14.

rDr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |