< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban az élettársát széklábbal verő férfi

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban az élettársát széklábbal verő férfi

 
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a múlt héten életveszélyes sérüléseket okozott élettársának.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2020. január 19. napján a közösen használt házukban nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott élettársával együtt. A férfi az alkohol hatására agresszívvé vált és ezidáig nem tisztázott okból a hálószobában bántalmazni kezdte a sértettet, akit falnak lökött, majd egy széklábbal testszerte több alkalommal megütött. A bántalmazás befejezését követően a sértett az udvarra ment, ahol összeesett. A gyanúsított egy idő elteltével utánament, majd bevitte és az ágyra fektette, azonban ittas állapotából adódóan elaludt. Amikor felébredt, látva a sértett állapotát, részére mentőt hivatott.

Az életveszélyes állapotban levő, testszerte többszörös sérüléseket, töréseket szenvedő sértettet kórházba szállították, gyógykezelését megkezdték.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, továbbá a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

S z e g e d, 2020. január 27.

Dr. Kopasz Zsolt

Főügyész

Leave a Reply 170 megnézve, 1 alkalommal mai nap |