< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Tetőcsere és új falrendszer – Jól halad a Móra Ferenc Múzeum felújítása

| Mobile | RSS

Tetőcsere és új falrendszer – Jól halad a Móra Ferenc Múzeum felújítása

Kapcsolat fotója

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása: zajlik a tetőcsere, a hátsó homlokzat felújítása, a benti új kiállítóterek kialakítása; a Vár és Kőtárban pedig új fűtési rendszert építettek ki.

A Móra Ferenc Múzeum felújítás alatt álló épületében február 3-án, hétfőn 14 óra 30 perckor tartunk sajtóbejárást.

Tavaly nyáron kezdődtek el a Móra Ferenc Múzeum, valamint a Vár és Kőtár felújítási munkálatai egy TOP pályázatnak köszönhetően. A munka a hűvösebb időben sem állt meg: a főépület tetőcseréje folyamatosan zajlik, valamint jól haladnak a szakemberek a hátsó homlokzat felújításával is. Emellett a leendő új természettudományi kiállítás termében elkészült az új falrendszer.

A Vár és Kőtárban új fűtési rendszert alakítottak ki: padlófűtés várja majd a látogatókat a felújítás után. Elkészült az aljzatbetonozás is, valamint az épület körül is zajlanak a munkálatok.

A fejlesztés 899 millió forintos Európai Uniós támogatásból valósul meg, melyhez Szeged Város Önkormányzata további több mint 500 millió forintos saját forrást biztosított.

A Móra Ferenc Múzeum épületében február 3-án, hétfőn fél 3-kor tartunk sajtóbejárást, melyre tisztelettel várjuk az újságíró kollégákat.

Az épület megközelítése a jelenlegi felújítási szakasz miatt nehézkes, így kérjük, hogy az épület Vár utca felőli oldalához érkezzenek a kollégák, a trolimegálló környékére. Onnan együtt fogunk bemenni az építési területre (csapadékos időben sarasabb körülményekkel kell számolni).

Hegedűs Anita

PR-referens

Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 159 megnézve, 1 alkalommal mai nap |