< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a barátnőjét megölő szegedi nővel szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a barátnőjét megölő szegedi nővel szemben

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
   
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2017. májusában egy vitát követően megölte, majd elásta barátnőjét.

A vádirat szerint vádlott egy lakóházban élt a sértettel az utóbbi tulajdonát képező szeged- tápéi ingatlanban. A vádlott és a sértett között 2017.májusában a közös lakóhelyükül szolgáló ingatlanban szóváltás, majd verekedés kezdődött. A vita során mindketten kölcsönösen, több alkalommal, ököllel testszerte megütötték, illetőleg megrúgták egymást, a vádlott ütéseinek egyrésze sértett fejét érte. A verekedés során a vádlott a hason fekvő sértettet egy nadrágszíj segítségével fojtogatni kezdte, majd puszta kézzel tovább szorította a nyakát, melynek következtében a sértett életét vesztette. A halál oka a koponyatörésen kívül a nyak leszorítása következtében beálló fulladás volt. Vádlott a sértett holttestét a lakóházból kihúzta a kertbe és az udvarban lévő medence céljára kiásott, mint egy 25-40 cm mélységű üregbe helyezte, majd lepedővel, bambuszdarabokkal és forgáccsal letakarta. Ezt követően vádlott a holttestet grillgyújtó folyadékkal leöntötte és meggyújtotta, majd miután a test összeégett, csemperagasztó folyadékkal leöntötte, betemette és a terület fölé sziklakertet emelt.

A bűncselekmény elkövetésének időpontjában sértett rendelkezett egy szegedi ingatlannal, amelynek albérlője is volt. Vádlott sértett halálát követően az albérlőt tévedésbe ejtette azzal, hogy közölte vele, hogy a sértettnek évekre börtönbe kellett vonulnia és szóban meghatalmazta őt a lakás albérleti díjának beszedésére. Vádlott megtévesztő nyilatkozata után az albérlő havi 40 ezer forintot törlesztett még mintegy 14 hónapon keresztül vádlott részére. Vádlott a rendszeres haszonszerzésre törekedő magatartásával a bérleti díjra ténylegesen jogosult örökösöknek mintegy 560 ezer forint kárt okozott.

A barátnő sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 2019. február 26. napján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a vádlottat, melynek során figyelmeztették a hamis vád törvényes következményeire is. Vádlott a bűncselekmény elkövetésének elismerése mellett olyan tartalmú vallomást tett, mely szerint a sértett megölését követően egy ismerősét áthívta, aki kérésére segített neki a holttest elégetésében, eltüntetésében. Vádlott vallomására figyelemmel az ismerőst a nyomozó hatóság elfogta, majd gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette. A nyomozás egyéb adatai, valamint vádlottnak a későbbiekben tett, megváltoztatott tartalmú vallomására figyelemmel a nyomozó hatóság az ismerős őrizetét megszüntette, míg a Csongrád Megyei Főügyészség a gyanúsítottkénti felelősségre vonás ellen bejelentett panaszának helyt adva, vele szemben az eljárást megszüntette.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő nő bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, továbbá büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja.

Szeged, 2020. február 3.

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész      
Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |