< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Rossz hír a Fidesznek – Örökre a süllyesztőben maradhatnak

| Mobile | RSS

Rossz hír a Fidesznek – Örökre a süllyesztőben maradhatnak

Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

Véget ért az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése, ahol végül nem született döntés a Fidesz kizárásáról, azonban Donald Tusk a tanácskozás után bejelentette, hogy

MARAD A MAGYAR KORMÁNYPÁRT FELFÜGGESZTÉSE.

Egyes kiszivárgott információk szerint, a gyűlésen Tusk, a néppárti bölcsek és a Fidesz kapcsán arról beszélt, hogy szinte semmilyen előrehaladás nem történt azokon a területeken, melyeket az EPP feltételül szabott.

ENNEK EREDMÉNYE, HOGY MOST MARAD A FIDESZ TAVALY MÁRCIUS ÓTA TARTÓ FELFÜGGESZTÉSE.

Tusk hozzátette, hogy ha a helyzet nem fog változni, akkor kevés az esélye, hogy a Fidesz visszatérjen a Néppártba mint teljes értékű tag.

Az EPP tanácskozása után Donald Tusk az újságíróknak nyilatkozva még keményebben fogalmazott:

“amíg nem lesznek változások a demokratikus alapértékekben, a jogállamiságban, a szólásszabadságban, és azokban a kérdésekben, amivel kapcsolatban korábban aggodalmunkat fejeztük ki, amíg nem lesznek változások Budapesten, és amíg én vagyok az elnök, addig a Fidesz nem tér vissza a Néppártba” – közölte az atv.hu.

Újságírói kérdésre válaszolva beszélt a magyar miniszterelnök római látogatásáról is, és kijelentette, hogy a pártcsaládnak nincs ellenvetése Orbán keddi római látogatásával kapcsolatban, az azonban szerinte szimbolikus, hogy a magyar miniszterelnök az EPP politikai gyűlésének idején “nacionalista találkozón vesz részt szélsőjobboldali politikai pártokkal”.

Így bár a Fidesz tagja lehet az Európai Parlament egyik legerősebb pártcsalád járnak, azonban beleszólása semmilyen parton belüli döntésbe nem lesz.

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |