< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Motorost gázolt tehergépkocsival – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Motorost gázolt tehergépkocsival – vádat emelt az ügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
   
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2018. év októberében a vele szemben szabályosan közlekedő motoros halálát okozta.

A vádirat szerint a vádlott 2018. október 17. napján 9 óra 40 perc körüli időben vezette a munkáltatója tulajdonát képező billenőplatós tehergépkocsit Szeged lakott területén kívül az ún sándorfalvi úton. A vádlott az út mellett épülő kerékpárút alapjához szükséges töltési anyagként a tehergépkocsival homokot szállított.

A vádlott a tehergépkocsival a munkaterülethez vezető átjáróhoz kívánt balra behajtani, amikor figyelmetlensége miatt nem vette észre és nem biztosított elsőbbséget a vele szemből érkező, Szeged felől Sándorfalva felé motorkerékpárral közlekedő sértettnek. A tehergépkocsit észlelve a sértett vészfékezni próbált, illetőleg a késői észlelés ellenére a vádlott is így cselekedett, azonban az ütközést már nem tudták elkerülni. A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nap múlva a többszöri orvosi beavatkozások ellenére életét vesztette. A sértett halálát vérzéses sokk okozta.

Vezetése során a vádlott megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a balra bekanyarodó járművel elsőbbséget kell adni az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó jármű részére és ezzel összefüggésben gondatlanságából a sértett halálát okozta.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. február 6.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |