< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Nem tudjuk, mennyire van rászorulva, de a magyar állam segít Tiborcz Istvánnak szállodát vásárolni

| Mobile | RSS

Nem tudjuk, mennyire van rászorulva, de a magyar állam segít Tiborcz Istvánnak szállodát vásárolni

február 10, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

A tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa tavaly novemberben cserélt gazdát, de az csak most derült ki, hogyan: 881 millió forintos hitelből vette meg Mészáros Lőrinc luxusszállóját Tiborcz István.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodáját a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Témadesign Kft. birtokolta és üzemeltette, Tiborczék pedig ezt a társaságot vásárolták fel.

A cégbírósághoz benyújtott dokumentumok alapján a megvásárolt üzletrészt a Magyar Fejlesztési Bank zálogjoggal terhelte, a dokumentumok alapján a BDPST 881 millió forintnyi banki kölcsönből fedezte a bevásárlást.

A cégiratok alapján amúgy már Mészáros Lőrinc cége is vett fel hitelt a szállodára, az Opten adatai alapján a Témadesign Kft. a Gránit Banktól vett fel 550 millió forintot.

Tiborczék azért is csináltak jó üzletet, mert korábban Mészáros Lőrincék új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül nyertek el 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Az elmúlt években látottak alapján azt gondolná az ember, hogy Tiborczék már a saját lábukon állnak, és beleférnek ilyen apró-cseprő kiadások, de úgy tűnik, még mindig kell a segítség.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |