< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Fidesz-közeli médiabefektetések miatt nyomoznak a szlovénok, Habonyék vannak a célkeresztben

| Mobile | RSS

Fidesz-közeli médiabefektetések miatt nyomoznak a szlovénok, Habonyék vannak a célkeresztben

168 óra

2020. február 12.

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A 24.hu tegnap írt arról, hogy hogyan toltak bele 4 millió eurót 2018 augusztusa óta Fidesz-közeli magyar cégek olyan szlovén médiacégekbe, amelyek az SDS nevű párt befolyása alatt állnak. Janez Jansa, a párt vezetője jó viszonyban van Orbán Viktorral. A pénzek egy részét Észak-Macedóniába küldték tovább.

A 24.hu ma egy szlovén oknyomozó portál, a Necenzurirano alapján azt írja, hogy

az ügyben a legsúlyosabb bűncselekményeket vizsgáló szlovén Nemzeti Nyomozó Iroda (NPU) vizsgálatot indított,

és azokat a tranzakciókat vizsgálja, amelyek a R-Post-R d.o.o. nevű cégen keresztül történtek. Ennek az a Schatz Péter az ügyvezetője, aki korábban az MTVA üzleti és termékfejlesztési igazgatója volt, de érdekeltségébe tartozott a Ripost bulvárlapot kiadó Ripost Média Kft. is. A nyomozás célpontja még a Nova 24TV is, amely az SDS-médiabitodalom zászlóshajója.

A portál hozzáteszi: Habony Árpádra és körére 2017 tavaszán figyeltek fel szlovén újságírók. Akkor 800 ezer eurós tőkeemelés történt a helyi Nova24TV-t birtokló Nova24tv.si nevű cégnél, ezzel egy időben pedig 15-15 százalékos részesedést szerzett a Modern Media Group Zrt., a Ridikül Magazin Kft. és a Ripost Média Kft. Később a Ripost Kft. többségi tulajdont szerzett a Demokracija konzervatív hetilapot kiadó Nova Obzorja d.o.o. nevű cégben. A Nova Obzorja 2018 elején elindította a Skandal24 című bulvár hetilapot, illetve a magyar Ripost mintájára készült, SDS-propagandát bulvárral vegyítő Ripost News-t is.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |